WestSprinter van de Week: Robin Orins

Robin Orins werd derde in Vresse-sur-Semois, na winnaar Casper van Uden en Ryan Cortjens. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Geen Robin Orins (15) vorige vrijdag aan de start van de driedaagse West-Vlaanderen Cycling Tour. Nochtans verkeert de eerstejaarsnieuweling uit Heestert in topvorm: in de klimkoers in Vresse-sur-Semois werd hij derde en in Kachtem legde hij beslag op de tweede plaats.

1. Waren je podiumplaats in Vresse-sur-Semois en Kachtem terecht of had er meer ingezeten? “In Vresse-sur-Semois had ik een topdag. Ik zat steeds attent voorin en heb zelfs een paar keer geprobeerd. Op de plaatselijke ronden gingen we er met vier vandoor en draaiden we goed rond. In de spurt werd ik ten slotte derde en daarmee ben ik meer dan tevreden. In Kachtem kon ik na drie ronden wegrijden met Jelle Vermoote en twee buitenlanders. Op twee ronden van het einde versnelde Jelle. Ik was de enige die nog kon aansluiten. Op het einde was het een beetje op bij mij, waardoor ik dus tweede ben geworden. Ik ben alvast tevreden, want ik ben nog maar eerstejaarsnieuweling.”

2. Kun jij WestSprint 2017 nog winnen? “Het is zeker nog mogelijk, maar het wordt heel moeilijk. Leider Mathias Vandenborre heeft een mooi voorsprong.”

3. Ben jij de topfavoriet voor WestSprint 2018 bij de nieuwelingen? “Dat weet ik niet. Er zijn veel sterke mannen en er kan veel gebeuren op een seizoen.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof? “Yves Lampaert. Hij is een heel sterke renner en zijn humor is top!”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “Geen idee.”