Warre Vleirick hoopt vanaf nu gespaard te blijven van pech

Warre Vleirick: "Eens de top tien halen zou leuk zijn." (foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Het seizoen was nog maar goed en wel begonnen of Warre Vleirick (15) stond met een sleutelbeenbreuk aan de kant. De tweedejaarsnieuweling pikte echter snel weer het niveau op, maar een nieuwe valpartij remde de Izegemnaar opnieuw wat af. “Ik hoop dat ik mijn deel van de pech nu wel gehad heb”, aldus het lid van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare.

“Ik begon met een goed gevoel aan het seizoen, want in het clubkampioenschap stond ik meteen mijn mannetje en kon ik enkele demarrages plaatsen”, steekt Warre Vleirick (15) van wal. “In Staden kende ik dan een mindere dag en de week erop mocht ik al een kruis maken door mijn voorjaar. In Waregem gleed ik tijdens de opwarming uit en ging ik vol over mijn fiets. Ik brak mijn sleutelbeen en stond voor twee maanden aan de kant. Ik probeerde de conditie te onderhouden op de rollen, maar dat is toch niet hetzelfde.”

Mijn ambities voor de rest van het seizoen? Hopelijk heb ik mijn deel van de pech nu wel gehad en kan ik eens top tien rijden

“Begin mei in Bredene heb ik de competitie hervat en kon ik al meteen acht van de tien ronden afwerken. Na enkele weken had ik het juiste ritme weer te pakken en kon ik in Passendale mijn koers al uitrijden. Daarna had ik een weekje rust ingepland en na wat training besloot ik eind juli in Dentergem te starten. Het regende fel en in de eerste ronde kwam ik ten val. Meteen begon mijn sleutelbeen weer op te spelen. Enkele dagen later startte ik in Egem, maar moest ik na zeven ronden stoppen omdat ik te veel last had. Gelukkig kon een kraker het probleem oplossen.”

“Afgelopen weekend stond ik aan de start in Heestert. Alles verliep naar wens en ik kon vlot meekoersen. Maar ik voelde me steeds verder weg zakken op mijn fiets. Mijn zadel bleek los te zitten, waardoor ik pijn in mijn rug kreeg en moest stoppen. Blijkbaar hadden ze mijn zadel vergeten vast te zetten na recente herstellingswerken. Spijtig, maar dat probleem zou nu opgelost moeten zijn”, aldus de Izegemnaar, die vijf jaar terug begon met koersen en na een jaartje onderbreking ondertussen weer aan zijn tweede seizoen bezig is.

In Lendelede?

“Mijn ambities voor de rest van het seizoen? Hopelijk heb ik mijn deel van de pech nu wel gehad en kan ik eens top tien rijden. Dat zou leuk zijn. Ik had ook gehoopt eens een interclub te kunnen rijden, maar door mijn valpartij is dat nog niet gelukt. Daarom focus ik mij nu op die top tien. Misschien lukt het straks wel in Lendelede, vlakbij mijn deur? Het parcours gaat er constant op en neer en dat ligt mij wel als lichtgewicht. Hoe zwaarder, hoe liever ik het heb”, besluit Warre, die aan zijn vierder jaar automechanica begint in het VTI van Izegem. (SM)