Shari Bossuyt kan leven met een 18de plaats

Redactie KW

Juniore Shari Bossuyt eindigde op het WK tijdrijden op een 18de plaats. “Ik heb alles gegeven wat ik in me had”, vertelde ze na afloop in Innsbruck. “Ik had een goede dag, heb mijn limieten opgezocht, meer zat er gewoon niet in. Als anderen beter zijn, moet je dat kunnen toegeven.”

Bondscoach Ludwig Willems had vooraf maar een wens: “Shari moet haar grenzen opzoeken, alles geven en door een muur gaan. Als ze dat doet, ben ik een tevreden man. Haar resultaat is dan minder van belang, als ze maar een goede tijdrit afwerkt.

Een 18de plaats werd haar deel, terwijl ze vorig jaar nog achtste werd bij haar debuut op het WK tijdrijden in het Noorse Bergen. “Het is niet omdat ik vorig jaar achtste werd, dat ik het nu automatisch beter zou doen”, reageert Bossuyt zelf. “Ja ik ben sterker geworden, maar die andere meisjes hebben ook progressie gemaakt en er is een nieuwe lichting bijgekomen die veel talent heeft. Mijn resultaat doet er hier niet echt toe. Ik onthoud vooral dat ik vandaag een zeer goede dag had, een goede tijdrit heb afgewerkt en alles heb gegeven wat ik in me had. Sneller rijden kon ik simpelweg niet, dus als je dan 18de wordt, moet je je daar bij neerleggen. De rest is gewoon veel beter.”

“Natuurlijk was het plezant geweest als ze opnieuw top acht had behaald”, aldus bondscoach Ludwig Willems. “Het resultaat van vorig jaar schept verwachtingen, maar ze botst gewoon op een heel sterke generatie. Vorig jaar werd ze achtste op anderhalve minuut van het goud, nu wordt ze 18de op 1:10 van de wereldtitel. Dat wil zeggen dat het niveau heel hoog ligt, als er 18 rensters binnen 1:10 eindigen van het goud.”

Ze heeft er voor geknokt, is door een muur gegaan en dus ben ik een tevreden man”, eindigde hij. “Ze reed een totaal andere wedstrijd dan op het EK in juli waar ze offday kende. Nu was ze wel sterk, als anderen dan beter zijn, moet je je daar bij neerleggen. Ik ben vast en zeker tevreden over haar prestatie.”

Shari rijdt donderdagvoormiddag ook nog de wegrit. Ze is er de enige landgenote. “Natuurlijk zou het plezant zijn als er nog wat Belgische meisjes waren geselecteerd”, zegt ze daarover, “maar ik kan daar zelf niet veel aan veranderen. Ik ga proberen om voortdurend bij de eerste 10, 15 meisjes te rijden in het peloton en dan zie ik wel hoe de wedstrijd loopt. Verwacht niet dat ik meedoe voor de medailles, maar een ereplaats zou wel mooi zijn.”

(AB – Foto Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.