Kenny Molly: “Slechte dag op WK”

Bjorg Lambrecht veroverde een zilveren medaille op het WK in Innsbruck. Ploegmaat Kenny Molly (21) haalde het einde van het WK bij de beloften niet. “Een slechte dag”, zei de West-Vlaming na afloop. “Spijtig dat me dat net vandaag overkomt.”

Kenny Molly. © BELGA

Kenny Molly kende zijn taak in de Belgische selectie. Hij moest zijn kopmannen bijstaan in de lange aanloop naar het lokale circuit en waar mogelijk in de lokale rondes ook nog zijn deel van het werk opknappen. Al op de eerste klim moest hij evenwel lossen, maar hij knokte zich terug in de wedstrijd en schoof opnieuw naar voren van het peloton. “Ik besefte al vroeg in de wedstrijd dat ik een complete ‘offday’ had”, deed hij zijn verhaal na afloop. “Ik had geen kracht in de benen. Ik sukkelde met problemen in de buik. Het mag geen excuus zijn, maar het zorgde er wel voor dat ik me niet goed voelde op de fiets.”

Dus werd hij iets vroeger in stelling gebracht. “Al snel besliste ik om met Brent Van Moer van taak te wisselen en iets vroeger mijn werk te doen dan voorzien.” Het licht ging evenwel opnieuw uit op 88km van het eind en Molly zou de finish niet halen. “Ik ben blij met het zilver voor Bjorg, maar het is een beetje jammer dat ik net in deze koers niet fit ben en niet presteer volgens mijn kunnen. Spijtig, maar goed, we pakken bijna het goud. We verliezen in de afdaling, maar dat hoort ook bij de koers. Hirschi is een goed daler en kroont zich daardoor tot wereldkampioen.”

Molly koerst sinds 1 augustus als stagiair bij de Waalse procontinentale ploeg WB Aqua Protect Veranclassic. “Officieel is het nog niet”, zegt hij, “maar in principe rijd ik daar volgend seizoen ook als prof. Mijn eerste jaar zal een leerproces worden en ik kijk er enorm naar uit.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.