Valpartij nekt Bossuyt

Shari Bossuyt streed niet mee in de voorste regionen op het WK in Innsbruck voor de dames junioren. Ze eindigde op een 43ste plaats, op 5:47. Zonder valpartij had ze dichter kunnen eindigen. “Dat is wel een beetje jammer”, zegt ze daarover. “Want ik peddelde goed mee in dat groepje.”

© (Foto Belga)

Bossuyt koerste niet mee vooraan, maar zat in een achtervolgend groepje op 1:45 van de koplopers bij de eerste passage aan de finish. Op de klim in het lokale circuit kwam ze ten val. “Die klim telt acht kilometer”, zegt ze, “en na zo’n drie kilometer lag ik tegen de grond. Ik werd ‘gesandwicht‘, kon geen kant uit, raakte met mijn voorwiel het achterwiel van een ander meisje en sleurde ook enkele andere dames met me mee. Jammer. Daarna moest ik ook nog van fiets wisselen, want er zat een spaak los en ik kon niet verder. Dat kost tijd natuurlijk.”

“Het is jammer, want dat groepje reed een ideaal tempo”, ging ze verder. “Ik peddelde rustig mee. Akkoord, de koplopers waren al weg, maar ik had dichter kunnen eindigen dan deze 43ste stek. Ik reed nadien nog wel van groepje naar groepje, maar het kalf was verdronken.”

Shari kwam over de finish met een bebloede knie, maar maakte zich geen zorgen over die blessure. “Een beetje vel af, meer niet.” Ze keert ook niet ontgoocheld huiswaarts. “Neen”, eindigt ze, “ik heb een sterk seizoen achter de rug met veel mooie resultaten, medailles op de piste en het is nu even genoeg geweest. Ik ben blij met mijn seizoen en het is tijd voor een beetje rust. Ik keer met een goed gevoel naar huis vrijdag en ga nu een beetje genieten van mijn vakantie.”

Thuisrijder Laura Stigger kroonde zich tot wereldkampioene, voor de Française Marie Le Net en de Canadese Simone Boilard.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.