Kenny Molly droomt van stunt van de Belgen op WK

Ann Braeckman

Kenny Molly uit Wulvergem maakt zijn debuut op het WK in Oostenrijk. Met Bjorg Lambrecht en Steff Cras kan de Belgische selectie buigen op twee sterke kopmannen. “Ik rijd in een dienende rol”, aldus de 21-jarige belofte.

Molly neemt voor de eerste deel aan een WK. Als junior was hij er nooit bij, nu maakt hij wel deel uit van de Belgische selectie. “De bondscoach gaf me de kans om met de nationale ploeg de Baloise Belgium Tour te rijden in mei”, doet Molly uit de doeken. “Dat was een leuke en geslaagde ervaring. Daarna werd ik ook geselecteerd voor het EK in Tsjechië en was het mijn taak om in dienst van Viktor Verschaeve te koersen. Helaas kwam hij ten val en ik sleepte finaal dan nog zelf een elfde plaats uit de brand. Ik wist dat een selectie voor het WK mogelijk was, maar veel hoop had ik er niet op, want we koersen hier op zwaar parcours. Gelukkig heeft de bondscoach veel vertrouwen in mij en selecteerde hij me wel. Toen ik het nieuws vernam was ik echt wel heel trots. Het is een beloning voor mijn harde werk en resultaten van de voorbije maanden.”

Het wordt zaak om zeer alert te koersen en de dingen niet af te wachten

“Op dit WK zal ik in dienst rijden van de kopmannen“, stelt hij, “net zoals Brent Van Moer die zilver behaalde in de tijdrit. Viktor Verschaeve krijgt wellicht een vrije rol en dan heb je nog twee kopmannen die al prof zijn: Bjorg Lambrecht en Steff Cras. Zij steken er bovenuit en wij moeten hen zoveel mogelijk bijstaan. Dit is een sterke selectie, maar we zijn niet de topfavoriet. Er treden nog een aantal jonge profs in de beloftencategorie aan, zoals Eddie Dunbar bijvoorbeeld. Voorts verwacht ik heel veel van de Sloveen Tadej Pogacar die de Ronde van de Toekomst won en moeten we ook rekening houden met de Colombiaan Ivan Sosa die bergop zeer sterk is en dan heb je ook altijd een sterk Frans blok. Uiteraard mogen wij zeker dromen van de regenboogtrui, maar het wordt zaak om zeer alert te koersen en de dingen niet af te wachten. Hopelijk behalen we dan een mooi resultaat.”

“De kans is klein dat ik het WK uitrijd”, eindigt hij nog. “Als je werkt voor de ploeg, wordt dat moeilijk, maar ik zal tevreden zijn als ik mijn steentje heb kunnen bijdragen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.