Milan Van Hollebeke, man van de ereplaatsen

Maandag maakt Meulebeke zich op voor de finalerit van de West-Vlaanderen Cycling Tour, een vierdaagse rittenwedstrijd voor nieuwelingen. Plaatselijke renner Milan Van Hollebeke (15) rijdt er niet, want hij werd) niet geselecteerd, hoewel hij aan een voortreffelijk seizoen bezig is.

Milan Van Hollebeke is aan een prima seizoen als eerstejaarsnieuweling bezig. Vorig weekend werd hij derde in Edewalle. (foto Gino Coghe) © Foto Coghe

“Het is inderdaad spijtig. Iedere renner wil wel kunnen koersen voor eigen volk. Het is nu zo, het is toch een parcours voor de sprinters, terwijl het voor mezelf gerust wat heuvelachtiger zou mogen zijn”, aldus Milan. De renner van Zannata-Galloo CT Menen mag met recht en rede zeggen dat hij aan een topseizoen bezig is. Hij rijgt de ereplaatsen aaneen en heeft ook al een vijftal toptienplaatsen beet. Zo werd hij achtste in Sint-Maria-Lierde, zesde in Harelbeke en vierde in Zingem-Huise. In Beveren-Waas en afgelopen zaterdag nog in Kortemark-Edewalle mocht hij zelfs als derde het podium op. Er mag dus wel gezegd worden dat hij de overstap van aspiranten naar nieuwelingen goed verteerd heeft. “Soms voel je nog wel eens dat de tweedejaars wat sterker zijn, maar ik sta mijn mannetje.” Voor een eerstejaarsnieuweling is dit alleszins meer dan voortreffelijk en zelfs veelbelovend naar volgend seizoen toe, maar zelf blijft hij er erg nuchter bij. “Ik blijf gewoon kalm, we zien wel wat het volgend jaar geeft.”

Ik blijf nu gewoon kalm en we zien wel wat het volgend jaar als tweedejaars geeft

Begin juli kreeg de Meulebekenaar te maken met een luchtweginfectie, die hem meer dan een maand koers heeft gekost. “Sinds een tweetal weken ben ik weer aan het koersen. De eerste wedstrijd kreeg ik het hier en daar toch wel eens lastig omdat ik er een tijdje uit was geweest, maar ondertussen ben ik opnieuw goed aan het opbouwen. Die goede lijn wil ik voor de rest van het seizoen kunnen doortrekken.”

Voor de 15-jarige sportman is een koers geslaagd als hij zijn stempel heeft kunnen drukken op de wedstrijd. “Ik weet dat ik niet de snelste ben aan de eindmeet en probeer het dus niet op een sprint te laten uitdraaien. Mooi vooraan meekoersen, aanvallen en dan misschien met een select groepje sprinten, dat is het scenario dat me het best ligt. Ik voel me ook beter in mijn sas op een lastig parcours, dat zorgt sowieso al voor afscheiding in het peloton”, verklaart de leerling houtbewerking aan het VTI Tielt.

Al sinds achtste

Milan is alleszins niet aan zijn proefstuk toe dit seizoen, hij koerst al sinds zijn achtste. In zijn al acht jaar durende carrière boekte hij in totaal al een kleine tien overwinningen, waaronder nog vorig jaar in Zoutleeuw. (RRK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.