Douwe Bultynck op zoek naar een zege

Douwe Bultynck. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Douwe Bultynck (16) maakt als tweedejaarsnieuweling een meer dan behoorlijk seizoen. Het hoogtepunt tot nu toe was een derde plaats in Escanaffles, maar hij blijft zoeken naar de overwinning.

Na een mindere seizoensstart door enkele valpartijen is Douwe Bultynck terug goed op dreef. “De trainingen met mijn trainer hebben hun vruchten afgeworpen. Dat bezorgde me enkele weken geleden een mooie derde plaats in Escanaffles, mijn eerste podiumplaats in mijn carrière. Het werd uiteindelijk een sprint, maar tijdens de wedstrijd had ik wel enkele keren geprobeerd om aan te vallen. Het peloton liet echter niet begaan en liet de koers afstevenen op een sprint. Begin juni reed ik in Lauwe ook een goede koers met een zevende stek als resultaat. Voor mij was dat zo goed als een thuiskoers met veel supporters langs de zijlijn. Nog wat eerder zat ik in Bailleul ook in erg goeie positie om de sprint aan te vatten, maar daar werd ik nog wat gehinderd door een valpartij in de voorlaatste bocht. Er zat volgens mij wat meer in dan een nog altijd verdienstelijke elfde plaats”, aldus de Rekkemnaar.

Eerder werd ik al eens vierde, maar het podium is toch altijd een mijlpaal

De renner van Zannata-Galloo CT Menen is inmiddels aan zijn vierde seizoen toe. “Als tweedejaarsnieuweling maak ik een beter seizoen dan vorig jaar. Toen was ik gestart met een zware longontsteking en mycoplasma en dat heeft me een hele tijd parten gespeeld. Met een derde plaats op zak ben ik nu vol vertrouwen om nog een aantal mooie resultaten neer te zetten. Eerder was ik al eens nipt vierde, maar een podiumplaats is toch altijd een soort mijlpaal. De komende weken ga ik volop op zoek naar de overwinning, liefst een tweetal nog. Verder zijn toptienplaatsen natuurlijk ook nog altijd welkom”, verklaart de leerling houtbewerking aan het VTI Menen.

Geen koers in Rekkem

Hoewel de derde rit van de West-Vlaanderen Cycling Tour, een vierdaagse voor nieuwelingen, zondag in Rekkem verreden wordt, zal Douwe er wellicht niet aan de start verschijnen. “Ik ben momenteel eerste reserve in de ploegselectie. Ik hoop natuurlijk niet dat er iemand uitvalt, maar anderzijds zou ik uiteraard wel graag kunnen deelnemen voor eigen volk. Het is een mooi, pittig parcours, vooral met de aankomst die wat bergop gaat.” (RRK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.