Calvin Verbeeck mikt hoog in Kuurne (en denkt al aan het WK)

Calvin Verbeeck wil de prestaties van vorig jaar bevestigen. (foto VDB) © VDB
Redactie KW

Afgelopen weekend werd het nieuwe wielerseizoen op gang geschoten met de traditionele clubkampioenschappen. Calvin Verbeeck wist in Meulebeke naar een twaalfde plaats te rijden, maar zat naar eigen zeggen vooral met het komende weekend in zijn hoofd.

“Voor de eerste koers van het seizoen was het redelijk goed. De uitslag was minder belangrijk, het was in de eerste plaats de bedoeling om koersritme op te doen met het oog op komend weekend. Ik ben daarin geslaagd, heb veel gaten dichtgereden en heb me kunnen tonen. Zondag rijd ik Kuurne-Brussel-Kuurne voor juniores, waarin ik me van mijn beste kant wil laten zien.”

Bij eerste 15

“Vorig jaar strandde ik er op een 45ste plaats, op de Oude Kwaremont moest ik passen, maar nu zou ik toch graag tot in de finale een rol van betekenis spelen. Een ideaal scenario zou natuurlijk zijn dat ik echt kan meestrijden voor de overwinning, maar gezien de sterke internationale bezetting zal dat natuurlijk niet gemakkelijk zijn. Iedereen zal gemotiveerd zijn, want het is de eerste echte koers van het jaar. Volgens mij zou een plaats bij de eerste 10 of 15 wel haalbaar moeten zijn. Het is wel moeilijk in te schatten of Kuurne-Brussel-Kuurne een koers is die me goed ligt. Na dit weekend zal ik dat wellicht beter kunnen”, aldus de tweedejaarsjunior van Van Moer Logistics Cycling Team.

De kers op de taart zou voor mij een WK-selectie zijn, maar het is natuurlijk nog vroeg om daaraan te denken

Over zijn campagne als eerstejaarsjunior mag Calvin zeker niet klagen. Hij kon drie keer de zegebloemen in ontvangst nemen, waaronder ook de West-Vlaamse kampioenentrui. In de Arend der Juniores in Rekkem eindigde hij als tweede na Remco Evenepoel (geenszins een schande dus) en in de Vlaams-Brabant Classic in Zemst moest hij enkel de Nederlander Edo Maas laten voorgaan. Door zijn puike prestaties nam hij ook de tweede plaats in de Beker van België mee naar huis. Ook de winter verliep bijzonder vlot voor de Lauwenaar, zonder noemenswaardige tegenslagen. Ondertussen pikte hij samen met Siebe Deweirdt nog een zilveren medaille op het BK ploegkoers op de piste mee.

WK-selectie

“Dit jaar zal ik vooral de goede prestaties van vorig seizoen moeten bevestigen. De kers op de taart zou voor mij een WK-selectie zijn, maar het is natuurlijk nog vroeg om daaraan te denken. In de zomermaanden liggen alvast heel wat mooie wedstrijden in het vooruitzicht. Ik sta wat scherper in vergelijking met vorig seizoen, ik zou me dus graag eens willen tonen in het klimwerk. Stiekem hoop ik op een selectie van de nationale ploeg voor de Vredeskoers, al is dat nog vroeg”, aldus Calvin. (RRK)