Nieuweling Tibe Craeynest hervat na zware val in eigen Dentergem, waar vader Christof instaat voor organisatie

Tibe Craeynest start na zijn zware val toch al in eigen Dentergem. © GINO COGHE foto Coghe
Redactie KW

In september vorig jaar stond Christof Craeynest in eigen Dentergem in voor de organisatie van twee koersen voor nieuwelingen, omdat toen weinig wedstrijden geprogrammeerd stonden. Nu zondag staat hij opnieuw in voor twee jeugdkoersen.

“Om de jeugd te laten koersen”, benadrukt Craeynest. “Zo lang we kunnen, zullen we dat doen. Het feest- en sportcomité Dentergem gooit weldra de handdoek. Speciaal voor onze wedstrijden werd het nummer van het comité bij Cycling Vlaanderen niet geschrapt. Tony Vandemaele werkt ook mee aan de organisatie van de twee koersen van zondag. Misschien zullen wij het nummer overnemen om in Dentergem koersen te kunnen geven. Op voorwaarde dat de sponsors gul blijven steunen. Maar kermissen gaan wij niet voor onze rekening nemen.”

De kans dat de Dentergemse profkermiskoers terugkeert op de kalender is klein. “Want hoeveel echte profs krijg je aan de start? Misschien dat we ooit eens een interclub op het getouw zetten. Voorlopig gaan we ons enkel op de jeugd concentreren.”

In die jongerenwedstrijden gaat het soms ook fout. Tibe Craeynest, tweedejaarsnieuweling bij Onder Ons Parike, kwam in de eindsprint van de kermiskoers in Kortemark zwaar ten val. “Door een onverwacht manoeuvre van een andere renner in de sprint om een ereplaats”, zucht vader Christof. “Dat voelde absoluut niet goed. Tibe liep zware schaafwonden op. Hij kon twee weken niet koersen. Zaterdag treedt hij wederop in Opbrakel, daags nadien koerst hij voor eigen volk. Top zal hij nog niet zijn. Nochtans werkte Tibe al een paar goeie wedstrijden af. Stilletjes aan zijn we aan het groeien.” (HF)

Zondag 19 september in Dentergem: nieuwelingen om 13.30 uur; junioren om 16 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.