https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zulte Waregem verliest slordige pot voetbal met 1-2 van Anderlecht

© belga
Christof Decraene

Anderlecht zette in het Regenboogstadion zijn opmars voort. Na een vroege goal van Chadli bracht Larin Essevee in de tweede helft weer langszij, maar in de slotfase stelde Roofe alsnog de driepunter voor de bezoekers veilig. Zo is de kans groot dat Zulte Waregem vlak voor de interlandbreak uit de top zes tuimelt.

We gaan eens zot doen, dacht Francky Dury voor de komst van Anderlecht. Hij dropte Oberlin, maar vooral de jonge Van Hecke – nog geen minuut gespeeld dit seizoen – in de ploeg ten koste van Björdal en Zarandia. De Brusselse Franky liet Vichtenaar Sieben Dewaele, vorige week geblesseerd geraakt in de partij tegen Cercle Brugge, rusten. Sardella nam zijn plaats in, terwijl Vlap plaats moest ruimen voor Chadli.

Het was diezelfde Chadli die pijlsnel de score opende, nadat Roofe te makkelijk het leer van Oberlin kreeg en met één heerlijke pass de hele Essevee-defensie open reet. Een stevige wake up-call voor Essevee, dat besefte dat het vol aan de bak moest én zichzelf geen tweede keer in de luren mocht leggen. Het toverde evenwel te weinig uit de mouw om een gelijkmaker te mogen rechtvaardigen: een schot en center van Bruno waren niet meer dan veredelde oprapertjes voor Van Crombrugge.

Reuzenkans voor Larin

Aan de overzijde brandde de lamp feller: Bossut moest zijn tenen uitkuisen op een afgeweken bal van Sambi Lokonga en ranselde ook een poging van Chadli uit zijn kooi. Op het halfuur toch een reuzekans voor Larin, de Brusselse goalie gooide zijn hele ziel en zaligheid in de strijd om het gevaar te verijdelen. Dichter bij de 1-1 zou de thuisploeg voor de rust niet meer komen.

Zulte Waregem verliest slordige pot voetbal met 1-2 van Anderlecht
© BELGA

In de tweede helft rekende Zulte Waregem op meer aanvallende schwung: Govea en Björdal kwamen Sissako en Oberlin vervangen. Bruno was de eerste die daarvan mocht profiteren, hij knikte zijn kopbal voorlangs. Essevee toonde veel dadendrang, maar miste accuratesse bij de passing. Gelukkig voor de thuisploeg was dat ook bij paars-wit het geval: de Brusselaars kropen achteruit en blonken niet bepaald uit door finesse. Het leek wel een partijtje wandelvoetbal. Zelfs de scheids leek ingedommeld, want voor een charge van Kayembe op Larin had de bal perfect op de stip gekund.

Zulj (anti-)held

Van Brussels geweld leek niets meer in huis te komen: de bezoekers vervielen in nonchalance en betaalden de rekening cash. De ingevallen Zulj was de Sinterklaas van dienst, Cyle Larin bedankte de Oostenrijker vriendelijk: 1-1. Dat schudde de bezoekers wakker: luttele minuten later trok Zulj het boetekleed aan en zette zijn misser recht. Hij zonderde Roofe voor de goal af en die nam Bossut na een heerlijk schijnmanoeuvre te grazen: 1-2. Van een West-Vlaams slotoffensief kwam niet veel meer in huis, zo mist Essevee een kans om zich steviger in de top zes te nestelen.

(BVC)

Zulte Waregem: Bossut, Mensah, Deschacht, Pletinckx, De fauw, Sissako (46′ Govea), Seck, Bruno, Oberlin (46′ Björdal), Van Hecke (71′ Zarandia) en Larin.

RSC Anderlecht: Van Crombrugge, Cobbaut, Kana, Luckassen, Sardella, Kayembe, Sambi Lokonga, Verschaeren, Chadli (93′ Vlap), Saelemaekers (73′ Zulj) en Roofe (87′ Kiese Thelin).

Doelpunten: 4′ Chadli 0-1, 76′ Larin 1-1, 82′ Roofe 1-2.

Geel: 53′ Luckassen, 83′ Govea, 88′ Mensah.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten