Supporterscollectief Blue Army houdt op te bestaan

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Het supporterscollectief van Club Brugge houdt straks na twintig jaar op te bestaan.

Blue Army is al jarenlang een begrip in de tribunes van het Jan Breydelstadion. Het supporterscollectief zorgt elk jaar voor verschillende tifo’s, waarmee het een voortrekker is in de Belgische supportersbeleving. Onlangs gaf Geert De Cang als voorzitter nog de fakkel door aan Birger Vandendriessche, maar nu werd dus beslist om straks na twintig jaar de stekker uit Blue Army te trekken.

2018 wordt het afscheidsjaar van Blue Army”, klinkt het op Facebook. “Twintig jaar is een hele poos en het is prachtig dat wij eigenhandig generaties met elkaar hebben kunnen verbinden binnen de liefde voor ‘de Club’. We kijken dan ook vol trots terug op de afgelopen 20 jaar. Tot onze 20ste verjaardag in september blijven we verder gaan zoals de afgelopen jaren: met heel veel inzet en passie! We willen de komende maanden nog steeds alles geven om in schoonheid te eindigen, samen met jullie.”

Stempel gedrukt

“Je schouders zetten onder een dergelijk project is zeer intensief”, vertelt Birger Vandendriessche op de website van Club Brugge. “Na twintig jaar Blue Army is het moment gekomen om afscheid te nemen. We zijn blij dat dit kan op een sportief hoogtepunt, op kop in de competitie en 2 jaar ongeslagen in ons eigen Jan Breydel. We zijn volop bezig om in de play-offs nog eens alles uit de kast te halen! Daarna is het tijd voor een nieuw verhaal. Daar gaan we de komende dagen aan werken. Blue Army heeft zijn stempel gedrukt de laatste twintig jaar en ik ben trots daar deel te hebben van uitgemaakt.”.

Blue Armyhttps://www.facebook.com/bluearmyfcb/https://www.facebook.comFacebook1

Beste Clubfan,

Om het nieuwe jaar in te zetten willen we jullie graag bedanken voor de steun die we afgelopen jaar…

Geplaatst door Blue Army op vrijdag 5 januari 2018

rich1.0https://www.facebook.com/bluearmyfcb/posts/10156278060227125552

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.