Rasechte Veekaa’er Oscar Van Mol: “Wie weet speel ik binnen vijf jaar in de A-ploeg”

Oscar Van Mol scoorde dit seizoen al een aantal keer op hoekschop. © OV
Redactie KW

Zijn gestalte laat iets anders vermoeden, maar Oscar Van Mol is nog altijd maar 17 jaar. De Kortrijkzaan doorliep alle jeugdreeksen van KV Kortrijk en groeide dit seizoen uit tot een basisspeler bij de beloften. “Het doel dit seizoen? Zoveel mogelijk bijleren en mezelf als voetballer ontwikkelen.”

Een zichtbaar ontspannen Oscar Van Mol komt ons tegemoet gewandeld. De 17-jarige verdediger, die zowel op rechtsachter als centraal achterin goed uit de verf komt, speelt al sinds zijn vijfde bij KV Kortrijk. “Mijn oudere broer, Arthur, heeft hier ook lang gespeeld, maar hij speelt ondertussen bij SV Kortrijk. Dit seizoen gaat het voor mij persoonlijk best goed. Ik begon bij de U19, maar de jongste weken mocht ik al enkele keren starten bij de beloften.”

Zijn gestalte van ruim 1,85 meter geeft al enigszins aan waar zijn voornaamste kwaliteiten liggen. “Ik ben fysiek sterk en vooral in de lucht kan ik absoluut mijn mannetje staan. Dat ik dit seizoen al een viertal keer kon scoren op hoekschop bewijst dat ook wel. Mijn werkpuntjes? Echt supersnel ben ik niet en ook mijn linkervoet kan beter.”

Mijn voornaamste doel dit seizoen is dan ook om mezelf als voetballer zoveel mogelijk te ontwikkelen. Bij de beloften spelen biedt me zeker die mogelijkheid. Je kijkt als jonge gast toch altijd een beetje op naar die ervaren mannen. Met de U19 zijn we trouwens goed op weg om de titel te pakken, al is het nog vroeg op het seizoen. Uiteraard zou het zalig zijn om kampioen te worden.”

Als talent van eigen bodem kent Oscar het reilen en zeilen binnen de KVK Jeugdacademie. “Ik heb de organisatie hier de voorbije jaren fors zien evolueren, dat klopt. De jongste jaren hebben we grote stappen gezet. Bij KVK draait het om de speler en om het voetbal, niet om winst of verlies. Dat maakt het voor jeugdspelers met ambitie enorm aangenaam. Wie weet kan ik binnen vier of vijf jaar doorbreken bij de eerste ploeg. Ik doe er alleszins alles aan om er te komen.” (OV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.