Milan Bauwens leeft zich uit bij U10 van RC Bissegem: “Maar later wil ik in het leger gaan”

Milan Bauwens. (Foto EDB)
Redactie KW

Milan Bauwens (8) voetbalt bij de U10 van RC Bissegem. Ook zijn broer Matteo (6) is er begonnen.

Milan is de zoon van Michael Bauwens en Kelly Vandenbogaerde uit Heule en zit bij juf Ingrid in het vierde leerjaar van vbs Spes Nostra in Heule. “Ik voetbalde eerst twee jaar in Heule, maar door mijn nonkel Sven Bauwens ben ik vorig seizoen naar Bissegem gekomen”, vertelt Milan. “Hier heb ik al veel bijgeleerd. In mijn ploeg zitten er geen kinderen van Heule, maar ik ken er veel van op school. Bij de U10 is Matthias Tjolle mijn trainer. Hij is een goede coach. Ik sta achteraan, zowel links als rechts. Op school voetbal ik ook vaak, maar er zijn afspraken omdat er slechts één voetbalveld is.”

Milan is fan van Club Brugge en zijn geliefkoosde Belgische speler is Dries Mertens. “Lionel Messi en Neymar zijn echter mijn grote idolen”, zegt hij. “Soms ga ik eens naar KV Kortrijk kijken met mijn papa. Als ik thuis ben, speel ik vaak op de tablet en op zondag ga ik naar Chiro Stiene in Heule.”

Later wil Milan in het leger gaan. “Ik vind dat interessant en mijn pepe deed dat ook. Thuis speel ik vaak met geweren, dus het leger past bij mij. Ik ben sportief en dat is daar ook nodig.” (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.