KV Kortrijk knokt zich in slotkwartier naar gelijkspel tegen Charleroi

© belga
Christof Decraene

KV Kortrijk had het meeste balbezit, maar de bezoekers morsten met de kansen en kregen daar tien minuten voor tijd de rekening voor gepresenteerd. Het werd 1-1.

Yves Vanderhaeghe zette in vergelijking met de wedstrijd in Genk drie nieuwe namen in de basis: Elohim Rolland moest voor meer power op het middenveld zorgen, Imoh Ezekiel stond in de spits en nieuwkomer Eric Ocansey stond voor het eerst in de basis. Abdul Ajagun, Hervé Kage en Ilombe Mboyo verdwenen naar de bank.

KV Kortrijk begon niet onaardig en eiste meteen de bal op. Charleroi plooide terug, maar Kortrijk kon geen enkele kans in elkaar timmeren die eerste helft. Wie zou er ook moeten scoren: Mboyo was onvoldoende fit en begon op de bank, zijn vervanger Imoh Ezekiel lijkt nog enkele kilo’s te veel mee te dragen en is lichtjaren verwijderd van de Ezekiel die we kenden van bij Standard. Geen snelheid meer, geen torinstinct ook. Dan was het offensief een pak snediger bij de bezoekers. Op het kwartier een eerste dreiging via Niane, maar de Charleroi-spits trapte voorlangs. Vijf minuten later zonderde Bruno Fall alleen voor Bruzzese af, maar de KVK-doelman kwam gepast tussenbeide. Derde keer goede keer dan maar, al kreeg Charleroi daarvoor wel de hulp van de VAR. Die had hands gezien van Batsula op een corner. Een terechte beslissing, Morioka miste niet vanop de stip. En ook het slotakkoord van de eerste helft was voor Charleroi, maar Niane kon alleen voor Bruzzese weer niet besluiten.

Yves Vanderhaeghe moest iets doen in die tweede helft en bracht dan toch Mboyo voor de bleke Batsula. Mboyo speelde al bijna meteen een hoofdrol, want met een slechte pass lag hij aan de basis van de eerste kans, zij het voor de bezoekers. Bruno trapte goed, maar de redding van Bruzzese was even knap. De thuisploeg probeerde de bakens te verzetten, maar speelde te traag, te stereotiep.

© BELGA

Pas in de 63ste (!) minuut trapte de Veekaa een eeste keer tussen de palen, maar het schotje van Kagelmacher verontrustte Penneteau niet. Kortrijk had ruim voordeel in balbezit en aantal passes, maar die ene statistiek – van de doelkansen – sprak boekdelen. Bij het ingaan van het slotkwartier stond het daarin 1-5 voor de Carolo’s. Tijd dus voor de thuisploeg voor een slotoffensief, en dat rendeerde. Tien minuten voor tijd stuurde De Sart Mboyo diep en hij trapte enig mooi binnen. Kortrijk putte moed uit de gelijkmaker en wou meer. De Sart poeierde op de vuisten van Penneteau, even later knalde De Sart de winning goal tegen zijn ploegmaat Kagelmacher, die geveld lag in het strafschopgebied. In de slotfase vergaten Bedia en Fall de thuisploeg de genadestoot toe te dienen. Gelijkspel dus en daarmee mag de thuisploeg best tevreden zijn.

KV Kortrijk – Charleroi 1-1

Doelpunten: 30′ Morioka (pen.) 0-1, 79′ Mboyo 1-1

KV Kortrijk: Bruzzese, Golubovic, Hines-Ike, Kagelmacher, Van Der Bruggen, De Sart, Rolland (54′ Ajagun), Batsula (46′ Mboyo), D’Haene, Ezekiel (73′ Kage), Ocansey.

Charleroi: Penneteau, Zajkov, Niane (63′ Bedia), Diandy, Marinos, Dessoleil, Nurio, Ilaimaharitra, Fall, Morioka (72′ Hendrickx), Bruno (89′ Henen).

Gele kaarten: Ezekiel, Ilaimaharitra, Morioka.