Hoogste klasse in vrouwenvoetbal wordt uitgebreid, Zulte Waregem en Club Brugge zorgen voor West-Vlaamse inbreng

Dames Zulte Waregem is een van de twee West-Vlaamse clubs in de vernieuwde Superleague. © HDV
Redactie KW

De Women’s Super League kent volgend seizoen een aanzienlijke schaalvergroting. In plaats van zes ploegen zoals het voorbije seizoen, zullen er in de jaargang 2020-2021 tien vrouwenploegen deelnemen op het hoogste niveau in België. Dat maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond vandaag bekend.

De Licentiecommissie van de KBVB ontving elf aanvragen voor de Super League. Die werden woensdag ook allemaal toegekend, maar DVC EVA’s Tienen valt uit de boot omdat de sportieve promotie niet werd afgedwongen.

Volgend seizoen zijn Eendracht Aalst en Fémina White Star Woluwe, die respectievelijk eerste en tweede eindigden in eerste nationale, en Zulte Waregem en Sporting Charleroi, als vrouwenteams van de Pro League, de nieuwkomers. Zij voegen zich bij RSC Anderlecht, Standard Fémina, AA Gent, KRC Genk Ladies, Club Brugge YLA en OHL.

DVC EVA’s Tienen werd negende in de eerste nationale afdeling en zal ondanks de licentietoekenning in de tweede klasse actief blijven. Door de coronacrisis en het verbod op samenscholingen werd de Super League definitief stopgezet. RSCA Ladies, dat acht punten voorsprong telde op eerste achtervolger Standard, werd uitgeroepen tot landskampioen.