Dames Zulte Waregem ontvangt in eerste thuismatch landskampioen Anderlecht

Redactie KW

De dames van Zulte Waregem, gesterkt door de 1-2-zege op de eerste speeldag bij Fémina WS Woluwe, warmen zich op voor de eerste thuismatch zaterdag met RSC Anderlecht als tegenstander. De 25-jarige Ianthe Meersschaert, opnieuw de doelvrouw, wil anderzijds alles een beetje relativeren.

“Het was deze week genieten van de overwinning in Woluwe”, aldus Ianthe Meersschaert. “Dat mocht wel, na een toch wel uitstekende seizoenstart in de Super League. We ontkennen niet dat Anderlecht, ook winnaar op de eerste speeldag, de sterkste ploeg uit de reeks is. We moeten de match als underdog beginnen. We verwachten veel volk en willen de toeschouwers tonen dat wij in de Super League op onze plaats zijn. Uiteraard is het de bedoeling een sterke ploegprestatie te leveren.”

Anderlecht pakt dit seizoen uit met Tessa Wullaert, die in de streek woont. Als tiener tekende Wullaert de lijnen uit bij Dames Zulte, later opgeslorpt door Zulte Waregem. Ianthe Meersschaert, eigenlijk terug van weggeweest, heeft een verleden bij Dames Zulte en later Zulte Waregem. “Ik speelde hier voorheen elf seizoenen. Toen ik bij Dames Zulte in de A-kern werd opgenomen, had Tessa Wullaert elders al een uitdaging gevonden.”

Ianthe Meersschaert, kinesiste uit Avelgem, was bij Essevee twee seizoenen uit beeld. “Ik hapte toe op een voorstel van Club Brugge. Ergens een bewuste keuze, maar toch heb ik mijn bedenkingen. Ik was in drie matchen de doelvrouw, in de andere matchen zat ik op de bank. Ik ben evenwel iemand die in de eerste plaats wil spelen. Dat werd bij Club Brugge heel moeilijk.”

Zij werd zelf benaderd door Essevee. Lang wachten op haar akkoord was niet nodig. “Ik vond het een mooi project en maakte meteen de overstap. Ook al omdat mij de garantie werd gegeven te spelen. Ik ben eerste doelvrouw en hoop de verwachtingen in te lossen.”

Zaterdag 5 september om 15 uur: Zulte Waregem-Anderlecht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.