Coach verlaat Menen United ondanks 9 op 9

De dames van FC Menen United met helemaal links voorzitter Didier Defever en naast hem Alain Dewitte. De ontslagen trainer Geert Ruysschaert staat bovenaan als tweede van rechts. © MPM
Redactie KW

Geert Ruysschaert is geen trainer meer van damesvoetbalclub FC Menen United uit tweede provinciale. Ondanks een 9 op 9 besliste de coach om de club te verlaten.

Het ontslag komt als een verrassing want de coach was nog maar een paar maanden in dienst en begon met een erg verjongde kern stevig aan het seizoen in tweede provinciale. Vorige week klopte zijn ploeg Marke met 1-4. Met 9 op 9 en de leidersplaats leek er geen vuiltje aan de lucht. “Toch zag Geert het niet meer zitten bij ons”, zegt voorzitter Didier Defever. “Het klikte niet in de ploeg en er ontstond onenigheid tussen de meisjes. Door die conflicten was er voortdurend ruzie. Een onhoudbare situatie dus waardoor Ruysschaert zelf besliste om ermee te stoppen.”

De oplossing voor het trainersprobleem werd intern opgelost want het is de voorzitter zelf die terugkeert als coach. Alain Dewitte, de assistent-trainer, zal een groot deel van de trainingen weer voor zijn rekening nemen. “Op die manier hopen we dat de rust terugkeert en dat we onze ambitie om kampioen te worden waar kunnen maken”, reageert Didier Defever nog. De coach/voorzitter zal straks al plaatsnemen in de dug-out wanneer Houthem op bezoek komt.

(MPM – foto MPM)