Club Brugge en Standard delen de punten na topper met amper kansen

© belga
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

In de topper van de twaalfde speeldag speelden Club Brugge en Standard zondagmiddag 1-1 gelijk.

Weinig verrassingen in de Brugse elf voor de komst van Standard. Clement gunde Dennis wat rust, waardoor Okereke weer aan de aftrap verscheen. Vormer, geschorst tegen PSG, kwam weer in de ploeg. Ricca en Mitrovic waren er weer bij, maar begonnen op de bank.

Bij de bezoekers mocht Obbi Oulare, wegens het ontbreken van Emond, aan de match beginnen. Verder kreeg Mpoku de voorkeur op Carcela en was Vanheusden er achterin weer bij.

De indrukwekkende tifo ter ere van de jarige Raoul ‘Lotte’ Lambert inspireerde de Bruggelingen niet meteen tot een verschroeiende start. Het balbezit was dan wel voor blauw-zwart, maar het waren de bezoekers die verrassend op voorsprong kwamen. De kwieke Bastien glipte opvallend eenvoudig voorbij de thuisdefensie en legde naast Mignolet simpel in doel: 0-1. Herstellen van deze vroege opdoffer deed Club moeizaam, vooral omdat er iets te veel onzuiverheden in het spel slopen.

Club vindt geen oplossingen

Terwijl blauw-zwart zijn tanden stukbeet op de bezoekende afweergordel, tikten de minuten zonder echte kansen voorbij. Op het halfuur meer slecht nieuws voor de thuisploeg: Mata viel geblesseerd uit en moest vervangen worden door Kossounou. Ondertussen ging het in de combinatie van kwaad naar erger bij blauw-zwart. Veel balverlies, geen tempo… Neen, Club Brugge geraakte maar niet in zijn gewone spel. Aan de overzijde ontsnapte het zelfs aan een dubbele achterstand toen Oulare eerst zijn schot miste en op slag van rust van dichtbij over de lat knikte.

Club Brugge en Standard delen de punten na topper met amper kansen
© BELGA

Clement greep aan de rust in met een dubbele wissel. Een risico, want Club moest zo een helft zonder vervangingen volmaken. Maar het bleek wel een goede zet, want na amper een minuut spelen, stuurde Balanta Vormer diep. Hij bediende Okereke, die de bordjes in evenwicht bracht. Voor de Nigeriaan zijn eerste competitiegoal sinds 10 augustus op Oostende. De vlam zat nu plots wel in de pan op Jan Breydel, maar het bleef moeilijk om tegen een verdedigend Standard aan uitgespeelde kansen te geraken.

Billijk resultaat

Dan maar vanop afstand moet Diagne gedacht hebben. Bodart moest plat om zijn streep in hoekschop te verwerken. De bezoekers geraakten nog maar zelden aan de overzijde. Mignolet moest 20 minuten voor tijd wel nog eens plat op een schotje van Mpoku. De reactie kwam er van de voet van Diatta, zijn knal scheerde het dak van het doel. Standard deed er alles aan om het spel te vertragen en een punt uit de brand te slepen. Dat werden er in de slotfase bijna zelfs nog drie, toen een schot van de ingevallen Avenatti maar net naast vloog. Ook blauw-zwart was nog dicht bij de zege, maar na geharrewar in de zestien geraakten Vormer en Okereke niet voorbij de Luikse spelers die zich in de baan van het schot gooiden.

Club Brugge en Standard delen de punten na topper met amper kansen
© BELGA

Een puntendeling dus, wat al bij al een billijk resultaat is. In de stand blijft de kloof tussen ongeslagen leider Club Brugge en eerste achtervolger Standard drie punten.

Club Brugge – Standard 1-1.

Doelpunten: 5′ Bastien 0-1, 47′ Okereke 1-1.

Club Brugge: Mignolet, Mata (30′ Kossounou), Mechele, Deli, Sobol, Rits (46′ Balanta), Vormer, Vanaken, Tau (46′ Diagne), Diatta, Okereke.

Standard: Bodart, Vojvoda, Vanheusden, Laifis, Gavory, Cimirot, Bastien, Mpoku, Lestienne (92′ Cop), Oulare (61′ Avenatti), Amallah (70′ Boljevic).

Gele kaarten: 39′ Gavory, 65′ Balanta, 94′ Bodart.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten