Chelsea leent Kylian Hazard uit aan Cercle Brugge

Redactie KW

Cercle Brugge en Chelsea FC bereikten vrijdag een akkoord over de tijdelijke uitleenbeurt van Kylian Hazard. De 23-jarige spits, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, komt over voor één seizoen.

Kylian Hazard kwam vorig seizoen uit voor de beloften van Chelsea. Tijdens deze periode vond hij twee keer de weg naar doel. Kylian Hazard begon zijn voetbalcarrière in de jeugdreeksen van AFC Tubize, vooraleer hij in 2011 de overstap maakte naar het Franse Lille OSC.

In 2013 kwam de speler opnieuw naar België, waar hij bij WS Brussel zijn debuut vierde als profvoetballer. Zijn goede prestaties brachten hem daarna naar Zulte Waregem, waarvoor hij in 2014 debuteerde in de Jupiler Pro League. Na verdere passages bij het Hongaarse Ujpest FC en de beloften van het prestigieuze Chelsea FC, komt Kylian Hazard dus nu terecht bij Cercle Brugge.

Sportief directeur François Vitali: “We heten Kylian van harte welkom bij Cercle Brugge. Hij is een speler met aanvallende kwaliteiten en wij zijn ervan overtuigd dat Cercle Brugge de beste plaats is voor hem om zijn carrière op het hoogste niveau verder uit te bouwen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.