RALLY RETRO “Mijn vriendin is intussen mijn grootste supporter geworden”

Christophe Lagache, al 15 jaar actief én een VAS-titel op zak. © MF
Filiep Masselin
Filiep Masselin Rallymedewerker KW

In Krant van West-Vlaanderen verschijnt nu vrijdag het grote West-Vlaams rally-debat. In deze mini-retroreeks stellen we enkele deelnemers voor zoals Christophe Lagache van Reningelst.

In 2001 gaat Christophe Lagache op bezoek bij een vriend die begonnen is aan de herstelling van een Fiat 127 Sport. Al snel blijkt dat die vriend het vele werk aan de wagen beu is en eigenlijk liever de Fiat weer van de hand zou doen. Christophe is wel geïnteresseerd in de wagen en na overleg met zijn vriendin besluit hij de Fiat te kopen. De wagen verhuist naar Reningelst en wordt klaargestoomd voor de Rallysprint van de Monteberg, de thuiswedstrijd van Christophe.

Knap derde

“We zijn zonder al te veel ambitie gestart maar al vlug bleek dat we toch competitief waren in onze klasse. Op het einde van de dag werden we knap derde in onze klasse. Ik had duidelijk de smaak te pakken en kon mijn vriendin overtuigen om nog enkele rally’s met de Fiat 127 Sport te betwisten. Het duurde echter niet lang vooraleer ik zin had in een snellere wagen en de Fiat werd vervangen door een Opel. We zijn ondertussen één VAS-titel en vijftien jaar verder en staan nog steeds aan de start van de West-Vlaamse rally’s. Mijn vriendin is al geruime tijd mijn grootste supporter geworden zodat er van stoppen geen sprake meer is.”

De Fiat 127 Sport was in België populair omdat je een klein en vinnig wagentje had voor een zeer voordelige prijs. Maar in de rallysport werd het geen hoogvlieger omdat Abarth, de competitie-afdeling van Fiat, geen interesse had in de wagen en er dus weinig of geen competitie-onderdelen beschikbaar waren.

(FM)

Christophe Lagache is één van de deelnemers aan ons rallydebat over de West-Vlaamse rallysport. Nu vrijdag 8 april lees je er alles over in Krant van West-Vlaanderen.