https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Geen Zwintriathlon in Knokke-Heist, Viven in Damme wacht af

Redactie KW

De Zwintriathlon stond pas gepland voor 1 september, maar toch maakte de sportdienst van Knokke-Heist bekend dat de 22ste editie wordt geschrapt.

De gemeente Knokke-Heist schrapt overigens alle sportevenementen voor recreanten komende zomer. Het is voor het tweede jaar op rij dat de Zwintriathlon niet kan plaatsvinden. “Met spijt in het hart moeten wij meedelen dat de coronapandemie ons ertoe dwingt om ook in 2021 de handdoek in de ring te gooien. We hebben beslist om het evenement te annuleren”, klinkt het. “Het organisatieteam focust zich nu verder op het runnen van het lokale vaccinatiecentrum. Wanneer deze pandemie onder controle is, kunnen we de 22ste editie in 2022 voorbereiden.”

Viven Triathlon wacht af

In de week van 17 mei zullen alle ingeschreven deelnemers voor de editie 2021 een mail ontvangen waarin men kan kiezen om deze deelname ofwel te annuleren en het inschrijvingsgeld terug te ontvangen, ofwel om de inschrijving van 2021 over te zetten naar 2022. De beslissing betekent ook dat de halve triathlon van 5 september is geannuleerd, net als de Iron Kids en de finisher-triathlon .

In het nabijgelegen Damme is er nog geen duidelijkheid over de Viven Triathlon. Deze vindt plaats op zaterdag 29 mei, maar de stad Damme kan voorlopig geen uitsluitsel geven. “ We willen er nog steeds voor gaan en wachten de regelgeving van het moment af ”, klinkt het bij de organisator.

Wachten op Overlegcomité

“Alle vergunningen liggen klaar, de T-shirts zijn besteld. In het ministerieel besluit dat nu ter goedkeuring voorligt, blijven niet-professionele sportwedstrijden verboden tot eind juni”, weet de organisatie. “We betreuren dat ook contactloze wedstrijden zoals een triathlon tot die regels behoren. Mag het niet, dan is 11 september onze alternatieve datum . Komende dinsdag komt het Overlegcomité terug samen, laat ons hopen dat sport dan bovenaan de agenda staat.”

Wie als triatleet ondertussen de conditie en vooral het zwemmen verder wil onderhouden, kan bij BRO.GO Sports terecht voor met open water trainingen in de plas van het Klein Strand in Jabbeke. De trainingen vinden plaats vanaf 17 mei. (ACR)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.