Frederik Lerminez stap van autocross naar rally: “De smaak goed te pakken”

Na een goedgevulde carrière in de autocross maakte Frederik Lerminez onlangs een geslaagde rentree in de rallysport. Straks staat de Kadett-rijder voor de eerste keer aan de start van de Ypres Historic Rally.

Frederik Lerminez komt in Ieper met de ‘Eigen Kweek’ Kadett van Alltec Seys aan de start. (foto DM)

Frederik Lerminez is één van de vele piloten die onlangs de overstap van autocross naar rally maakte. “Ik heb zo’n 25 jaar aan autocross gedaan, maar na al die tijd had ik het een beetje gezien”, zegt de 42-jarige ondernemer uit Madonna. “In 2000 had ik ooit eens de Rallysprint van de Monteberg gereden met een Opel Corsa. Een vriend spoorde me aan om het nog eens te proberen en zo zijn we opnieuw in de rallysport beland. Via Bjorn Syx en Cedriek Merlevede, twee vrienden die ook een autocrossverleden hebben, kwam ik bij Alltec Seys in Langemark terecht voor het huren van een Opel Kadett C.”

Eigen wagen

Vorige maand stond Lerminez, 19 jaar na zijn debuut, opnieuw aan de start van de Rally van de Monteberg. “Eigenlijk zijn we opnieuw vanaf nul begonnen. De wedstrijd was toen nog een rallysprint en de Corsa van toen was niet te vergelijken met de Kadett nu. We kenden wat kleine technische problemen maar waren al bij al tevreden met het resultaat. Af en toe wisten we enkele goeie tijden neer te zetten. We kwamen zelfs even in de buurt van Stefaan Prinzie en zijn Opel Ascona 400. We hadden de smaak goed te pakken en beslisten daarna om ook de Ypres Historic Rally te rijden. Mijn crossauto staat ondertussen te koop en het is de bedoeling om na Ieper een eigen wagen aan te kopen, maar ik heb nog geen flauw idee welke het zal worden. Een BMW, Opel of evengoed een voorwielaangedreven wagen… We zien wel waar ons oog op valt.”

Tips van Beauprez

In de Ypres Historic Rally willen Lerminez en copiloot Rudy Dumoulin vooral van het hele gebeuren genieten. “Aangezien we van de streek afkomstig zijn, wilden we de Ieperse rally gewoon eens meemaken, al is het wel jammer dat de nationale Historic-wedstrijd enkel op zaterdag rijdt. Voor ons telt vooral de ervaring en het amusement. We zullen ons best doen om zo dicht mogelijk te eindigen, maar willen vooral ook graag de finish halen. Gelukkig kunnen we rekenen op de vele tips van Geert Beauprez. Hij heeft heel wat parcourskennis en ervaring in het maken van nota’s en geeft die kennis graag aan ons door”, besluit Lerminez.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.