Ieper / Landbouw Ieper / Landbouw Van ‘Tafel van Gert’ naar barricades: Vlaanderens Strafste Boerin Lies (41) blijft actievoeren Vlaanderens Strafste Boerin Lies Sampers (41) voerde vorige week nog actie aan de Tafel van Gert en stond maandag mee op de barricades aan de Poperingse grensovergang Callicanes. “Wij zijn bereid om te blijven actievoeren.” 5 februari 2024
Koksijde / Onderwijs Koksijde / Onderwijs Ter Duinen verwelkomt jongste leerlingen in vernieuwd internaat en benoemt drie nieuwe ambassadeurs De 41 jongste nieuwkomers van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde mochten hun intrek nemen in hun gloednieuwe kamers van het internaatgebouw Zand. Het schoolseizoen startte ook met de huldiging van drie nieuwe ambassadeurs in het historische pand De Mijn, dat een complete metamorfose onderging. 22 september 2023
Opinie Opinie Karl schrijft een brief naar chef-kok Peter Goossens: “Het talent druipt in dikke druppels van elke bereiding ” Karl Vannieuwkerke schrijft vandaag een brief naar chef-kok Peter Goossens. De driesterrenchef van Hof van Cleve in Kruisem liet weten dat hij eind dit jaar zijn zaak verkoopt aan zijn keukenchef en rechterhand Floris Van Der Veken. Peter mag altijd antwoorden: karl@kw.be. 3 maart 2023
Poperinge / Restaurant Poperinge / Restaurant Restaurant Terminus stijgt in culinaire gids Gault & Millau In de culinaire gids Gault & Millau scoort de Westhoek opnieuw goed. Ook Découverte (13,5) en Bacon (13) in Ieper en Terminus (13) in Watou dit jaar stijgen. 17 januari 2023
Beveren-Leie / Horeca Beveren-Leie / Horeca Chefs van morgen proeven eindelijk van het echte werk: “Een stage bij een sterrenchef is een unieke kans” Het zag er lange tijd benard uit, maar de heropening van de terrassen én het zicht op meer voor de horeca heeft de stages van hotelschoolstudenten nieuw leven in geblazen. Een opluchting voor de chefs en sommeliers die straks afstuderen. “Dit is echt belangrijk, want je weet pas hoe het echt is, eenmaal je het tempo van een chef moet volgen.” 13 mei 2021
Poperinge / Economie Poperinge / Economie Zijn restaurant was lang verplicht gesloten, dus investeerde Pieter (44) ‘Onze-Lieve-Vrouw van Watou staat ons bij in al ons gedoe’. Dit opschrift prijkt op de kapel bij een oude hoeve, die Pieter Verheyde (44) aankocht tijdens de eerste lockdown. De man achter restaurant Terminus wil er een B&B bouwen en werkt nu aan een nieuwe wijnwinkel. 12 maart 2021
Lifestyle Lifestyle Vijf afhaaltips van Het Lekkere Westen Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 200 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Wij geven al enkele tips om je op weg te helpen. 5 december 2021