Vijf afhaaltips van Het Lekkere Westen

Bert Vanden Berghe

Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 200 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Wij geven al enkele tips om je op weg te helpen.

Restaurant Culinair uit Menen heeft zijn naam niet gestolen. Elk weekend kan je er zelf je menu samenstellen. Je kan starten met to share -aperitiefhapjes zoals oesters ‘creuse’, gevolgd door een starter zoals gefruite langoustinestaarten. Als hoofdgerecht kan je onder meer opteren voor gekonfijte eendenbil en afsluiten doe je met een bavarois of een kaasdegustatie. Chef Steven Dehaeze bereidt alles met veel liefde en zorg.

Restaurant Culinair, Dronckaertstraat 508 in Menen. Ontdek het huidige aanbod op www.facebook.com/culinair.


Het beste van de Westhoek

Voor lekkerbekken is Terminus in Poperinge de ideale eindbestemming, zeker voor afhaal in het weekend. Pieter Verheyde en Kathleen Vanderbekeverwennen je met het lekkerste van de Westhoek. Starten kan met ‘sneukelingen’ zoals de ‘plank van de beenhouwer’ of krabbenpoten. Als voorgerecht kan je gaan voor een bisque van de Noordzee, als hoofdgerecht voor konijn in tripel. Sluit af met de echte Poperingse Mazarinetaart. Bestel je voor 60 euro dan krijg je er een lekkere fles wijn bij.

Terminus, Callicannesweg 16 in Poperinge. Ontdek de volledige kaart op www.restaurantterminus.be.


Authentieke smaken

Chef Floris Pancoucke van het gelijknamige restaurant Floris in Brugge biedt ieder weekend de ‘Fijne lekkere Vlaamse keuken’ aan in afhaal (vier gerechten voor 48 euro). Een mix van vlees en lekkers uit de Noordzee in combinatie met lokale seizoensgroenten. Authentiek van smaak, modern van uitwerking. Elke keer weer het ontdekken waard. Afhalen kan op donderdagavond, vrijdag, zaterdag en zondag.

Floris, Gistelse Steenweg 520 in Brugge. Ontdek het aanbod van de week op

www.facebook.com/florisbrugge.


Bier in je bubbel

In het Oostendse bierrestaurant Heerlijk serveert chef Kevin Vandromme in takeaway enkele voorgerechten, zoals rundercarpaccio of plukbrood met vlees, enkele hoofdgerechten, zoals vispannetje of lamsnavarin en een lekker dessertje. En uiteraardkun je ook biersuggesties of een bierpakket op voorhand bestellen. Je kunt er zelfs een vatje verkrijgen. Ook ideaal als geschenk.

Bierrestaurant Heerlijk, Nieuwpoortsesteenweg 893 in Oostende. Ontdek het actuele takeawayaanbod op www.heerlijkoostende.be.


Thuis of in je camper

Het Mortierken is al meer dan een kwarteeuween vaste waarde in het Brugse Ommeland. In het restaurant kan je tijdens de weekends terecht voor verschillende warme gerechten en dranken in afhaal. Je kan ze opeten bij je thuis of… in je camper. Er is immers parking voorzien voor mobilhomes. Tijdens de week voorziet chef Paul Deuss ook elke dag enkele afhaalsuggesties.

Het Mortierken, Dorpweg 88 in Zuienkerke. Ontdek het aanbod op

www.tmortierken.be.


Ontdek alle adressen op www.hetlekkerewesten.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.