Poperinge / Samenleving Poperinge / Samenleving Wie wordt de beste hopscheutenkok? Keurbroederschap De Witte Ranke organiseerde tot 2016 de culinaire wedstrijd ‘Beste junior kok De Witte Ranke’, een hoogstaande wedstrijd rond Poperingse hopscheuten met een zeer mooie laureatenlijst met onder andereKoen Devos, Tim Boury, Angelo Rosseel… Op maandag 27 maart staat een nieuwe editie van de culinaire wedstrijd voor juniorkoks op het programma. 14 maart 2023
Izegem / Horeca Izegem / Horeca Laury werkte in het tweede beste restaurant ter wereld, maar keert nu terug naar West-Vlaanderen Geranium uit Kopenhagen eindigde gisteren nog op de tweede plaats in de ranking van de 50 beste restaurants ter wereld. Laury uit Roeselare mocht die driesterrenzaak ruim twee jaar haar thuis noemen, maar nu ruilt ze die in voor het Izegemse culinaire landschap, waar ze vanaf 19 oktober de zaal zal leiden in La Durée. 6 oktober 2021
Izegem / Restaurant Izegem / Restaurant 60ste verjaardag vieren in een tweesterrenrestaurant: “De versoepeling kwam nét op tijd” Ze hebben gevloekt, gehoopt en afgeteld: eindelijk is er wat ademruimte voor de restaurants. Want enkel het terras openen is niet evident voor sterrenzaken zoals La Durée in Izegem. “Nu dat we binnen gasten mogen ontvangen is het eindelijk een beetje werkbaar, hoewel we natuurlijk hopen dat we binnenkort terug grotere tafels mogen bedienen”, aldus zaakvoerder en chef Angelo Rosseel. 10 juni 2021
Alveringem / Samenleving Alveringem / Samenleving Sterrenchef Angelo Rosseel en cafébazin Iris Crampe zijn klaar voor de échte heropening van de horeca: “Neem ons weg en de wereld valt in een zak” Woensdag is het zover: dan mogen de cafés en restaurants eindelijk ook bínnen opnieuw aan de slag gaan. 9 juni wordt voor iedereen die horecabloed door zijn of haar aderen stromen heeft, een moment met een hoog ‘eersteschooldaggevoel’. Ook voor Angelo Rosseel en Iris Crampe. Hij is al 14 jaar chef-kok van het met twee Michelinsterren bekroonde La Durée in Izegem, zij staat al 21 jaar achter de toog van het landelijke en in Vlaanderen wereldberoemde eetcafé ’t Hof van Commerce in Stavele. “De meest gestelde vraag van het afgelopen jaar? En wa peis je? Wanjèr mag je weer open? ” 8 juni 2021
Roeselare / Economie Roeselare / Economie Slagerij Versaevel wordt bijhuis van Slagerij Didier: opening van de ‘belevingswinkel’ is gepland in juni Begin dit jaar hielden Kurt en Ann van Slagerij Versaevel in de Westlaan ermee op. Ondertussen werd er een overnemer gevonden en die blijkt ook nog eens familie zijn. In juni opent Slagerij Didier (Mandellaan) een bijhuis in de Westlaan. “Het moet een echte belevingswinkel worden”, zegt Didier Vandekerkhove met het nodige enthousiasme. 2 april 2021
Izegem / Samenleving Izegem / Samenleving Angelo Rosseel van La Durée behoudt de twee Michelinsterren: “Maar 2020 was een klotejaar” IzegemAngelo Rosseel van La Durée zag zijn twee Michelinsterren bevestigd, maar dat gaf evenmin als zijn 45ste verjaardag reden tot een uitbundig feestje. “2020 was gewoon een klotejaar ”, windt hij er weinig doekjes om. “Ook het take away-verhaal zet ik even on hold . Het is me allemaal even te veel.” 14 januari 2021
Lifestyle Lifestyle Vijf afhaaltips van Het Lekkere Westen Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 250 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Wij geven al enkele tips om je op weg te helpen. 5 december 2021
Lifestyle Lifestyle Vijf afhaaltips van Het Lekkere Westen Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 250 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Wij geven al enkele tips om je op weg te helpen. 5 december 2021