Slagerij Versaevel wordt bijhuis van Slagerij Didier: opening van de ‘belevingswinkel’ is gepland in juni

Chloé Vandekerkhove en Maarten Dejonckheere, Didier Vandekerkhove en Mildred Devos met kleinzoon Arthur (kleindochter Amélie ontbreekt) nemen de slagerij van Kurt Versaevel en Ann Bruynooghe over.© Stefaan Beel
Chloé Vandekerkhove en Maarten Dejonckheere, Didier Vandekerkhove en Mildred Devos met kleinzoon Arthur (kleindochter Amélie ontbreekt) nemen de slagerij van Kurt Versaevel en Ann Bruynooghe over.© Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

Begin dit jaar hielden Kurt en Ann van Slagerij Versaevel in de Westlaan ermee op. Ondertussen werd er een overnemer gevonden en die blijkt ook nog eens familie zijn. In juni opent Slagerij Didier (Mandellaan) een bijhuis in de Westlaan. “Het moet een echte belevingswinkel worden”, zegt Didier Vandekerkhove met het nodige enthousiasme.

Kurt Versaevel en Didier Vandekerkhove zijn geen onbekenden voor elkaar. “We leerden alle twee het métier bij Boucherie Roland in Elsene. We deden daar ook de passie op voor ons vak. Bovendien is Ann Bruynooghe, de echtgenote van Kurt, een nicht van mij. Onze moeders zijn zussen.”

“De bakkerij heeft een uitstekende ligging naast een bakkerij en langs een invalsweg”

Didier Vandekerkhove (53) deed op diverse plaatsen ervaring op vooraleer hij 25 jaar geleden in de Mandellaan Slagerij Didier startte. “In onze zaak is ondertussen ook wel wat veranderd. In 2020 gaven mijn echtgenote Mildred Devos (52) en ik de fakkel door aan onze oudste dochter Chloé (30) en haar man Maarten Dejonckheere (32). Maarten was erbij toen Angelo Rosseel zijn sterrenzaak La Durée oprichtte en werkte daar acht jaar. Vervolgens deeds hij nog ervaring op bij Wouters Kwaliteitsvis in Tielt en in 2014 kreeg hij ook de titel van Beste Junior Kok. Maarten en Chloé studeerden allebei aan Ter Duinen. Ook onze dochter Yana (28) werkt mee achter de schermen, het is echt een familiezaak.”

Goede samenwerking

Sinds Maarten in de zaak kwam is Slagerij Didier zich ook meer gaan richten op traiteur. ” Terwijl ik hier nog de bereiding van de charcuterie voor mijn rekening neem, is Maarten met koks bezig om onze bereide gerechten klaar te stomen. Dat is een goede wisselwerking, we werken ook voortreffelijk samen. Maar we willen de jeugd ook voldoende ruimte geven om zich te ontwikkelen. Daarom komt een tweede winkel in de Westlaan als geroepen. Ten eerste willen we de klanten van Kurt en Ann de kwaliteit bieden die ze gewoon waren. Maar binnen twee jaar willen we de zaak in de Mandellaan ook ombouwen en verdubbelen in grootte. Tijdens die bouwwerken zal een tweede winkel ideaal zijn om onze klanten verder te kunen bedienen.”

Beide zaken gaan als Slagerij Didier door het leven. ” Bedoeling is dat ik in Westlaan, waar we ook een atelier hebben, actief zal zijn”, aldus Didier die nu ook vlakbij in de Bunderstraat woont. “Met een team medewerkers en de hulp van mijn echtgenote zal ik van daaruit de zaak runnen. We werken nu al met 12 mensen en zijn nog op zoek naar gemotiveerde medewerkers.”

Goede ligging

Ook de ligging van slagerij in de Westlaan vindt Didier een pluspunt. ” Gezien vanuit de Mandellaan is het de andere kant van de stad. We kunnen daar nu ook een ander publiek aanboren. Bovendien ligt de slagerij naast een bakker en langs een invalsweg. Op maandag en dinsdag zouden de sluitingsdagen zijn, maar we zouden de andere dagen van de week én op zondagvoormiddag openen. Bedoeling is dat we het aanpakken als een echte belevingswinkel. Als iemand een côte à l’os wil zal ik die in de winkel komen snijden. Ook het advies van het huis geven we erbij. In de winkel zal er ook een toonbank zijn met kant en klare gerechten. De winkel wordt ook totaal vernieuwd, de opening is voorzien tegen juni.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.