Maandag 26 oktober, 2020

Nieuws uit Oostende

KV Oostende klopte Zulte-Waregem met een duidelijke 3-0. Toch is trainer Alexander Blessin niet helemaal tevreden. "De tweede helft bleef te lang open en onze keeper moest nog een paar keer goed tussenkomen." In november volgen topaffiches tegen Standard, Club en Antwerp.

KV Oostende heeft de periode van 3 weken zonder match met inzet goed verteerd. Het spel was niet zo hoogstaand, maar in ruim 5 zotte minuten telden de Kustboys de troepen van Francky Dury helemaal uit. KVO nestelt zich stevig in de middenmoot en gaat met vertrouwen een lastige maand november tegemoet.

Filou Oostende mag geen supporters ontvangen voor de competitie-opener tegen Spirou Charleroi (zaterdag 7 november) en voor de ontvangst van Europees kampioen San Pablo Burgos (woensdag 11 november). De landskampioen maakt geen gebruik van de mogelijkheid om beide toppers uit te stellen.

Al enkele jaren is Ment TV met de 'Loftrompetten' te gast in Vayamundo in Oostende. Ook dit jaar was dat voorzien, maar wegens de strengere maatregelen van de overheid wordt dit programma nu opgenomen in de Ment TV-studio's in Mariakerke (Gent). "We delen graag dit soort programma's met ons publiek, maar dit jaar is dat niet mogelijk", zegt Marc Hallez, manager van Ment TV.

Verschillende West-Vlaamse ziekenhuizen roepen patiënten op om niet zelf te beslissen om zorg uit te stellen. Die oproep komt er nadat verschillende overheden hadden gevraagd om niet-dringende operaties uit te stellen. "Het zijn de behandelende artsen die zullen oordelen of zorg kan worden uitgesteld. We roepen patiënten op om dat niet zelf te doen", zegt dokter Sabine Gerniers, hoofdarts bij AZ Damiaan in Oostende.

De bewoners van de Gelukkige Haardstraat en de Bronstraat willen dat hun straat dringend aangepakt wordt. "Enkele weken geleden kwam ik zwaar ten val nadat ik struikelde over het oneffen voetpad", zegt Franky Bauwens (63). Hendrik Tanghe (51) ging dan weer met een petitie rond bij de buurtbewoners.

De A-kern van KV Oostende kwam eerder deze week niet in actie door de vele coronagevallen bij Waasland-Beveren. De beloften daarentegen draafden maandagavond wél het veld op. En hoe: 2-1-winst tegen Lierse, goed voor een 12 op 12 en een aardige zevende stek na acht speeldagen. Net als de hoofdmacht zetten de jongeren van coach Kurt Bataille dus een prima reeks neer. "De technische staf van het eerste elftal is heel 'close' met onze werking begaan", weet de oefenmeester.

Voor homokoppels met een kinderwens lijkt adoptie vaak de enige weg. Toch bestaat er nog een andere optie. Kevin en Kobe kozen voor een draagmoeder: hun goede vriendin Sara is momenteel zwanger van hun dochter. Dat is niet verboden in België, al is er geen wettelijk kader dat de wensouders beschermt. "Ik zeg niet dat ik geen moeite ga hebben om het kindje af te geven, maar ik weet dat het kindje niet van mij is. Ik ga 'Tantie Sara' zijn."

Het zijn barre tijden. Pijnlijke maatregelen worden genomen om het virus in te dijken, de economie krijgt stevige klappen en bij heel wat mensen is het onzekerheid troef. Toch is er één sector waar het alle hens aan dek is, een economische tak die overuren draait en waarvoor een gouden tijdperk lijkt aangebroken. Porno is 'hot' en is vandaag de dag helemaal coronaveilig. Tijd om die sector eens onder de loep te nemen. Daarvoor trekken we naar de Belgische kust.

De Oostendse Angela Van Wulpen werd donderdag maar liefst 107 jaar en blijft de oudste inwoner van de kuststad. Geen feest, maar ze kreeg wel bezoek van burgemeester Bart Tommelein en schepen Hina Bhatti (Open VLD) in het woonzorgcentrum De Duinpieper waar ze sinds haar 101ste verjaardag verblijft.