Dinsdag 7 juli, 2020

Nieuws uit Oostende

De vakbonden van grote bedrijven in onze streek worden overspoeld met vragen van leden én niet-leden over hun belastingaangifte nu de zitdagen van belastingkantoren afgeschaft zijn door corona. "Zelfs familie en vrienden van onze werknemers komen plots bij ons."

Enkele weken geleden haalden magneetvissers tot twee keer toe heel wat munitie uit de Koninginnevijver in het Oostendse Maria Hendrikapark. Dat zorgde ervoor dat er een totaalverbod kwam op magneetvissen in het park. De hele week zal ontmijningsdienst Dovo in het park opereren om de verschillende vijvers te doorzoeken op nog meer munitie.

Het gaat steeds beter met Arno. De Oostendse rocker, die vijf maanden geleden geopereerd werd voor pancreaskanker, stond zondag voor het eerst weer op een podium op Rock Werchter for LIVE2020.

Gezellig. Anders kan je het decor voor deze eerste oefenpot mét publiek niet omschrijven. Prima organisatie, trouwens. Driehonderd toeschouwers zaten op plastic tuinstoeltjes rond het veld van provincialer Varsenare - het creëerde een leuke vakantiegvoel. Het talrijke publiek zag een energiek Oostende met veel goeie intenties.

Vrijdag, 18.20 uur: na bijna vier maanden stilte steeg op de luchthaven van Oostende voor het eerst weer een passagiersvliegtuig op. Bestemming: Palma de Mallorca. De luchthaven zegt "ongelooflijk blij" te zijn om eindelijk weer passagiers te kunnen verwelkomen, zij het met mondmasker.

Een handvol bankkantoren van BNP Paribas Fortis verdwijnt de komende drie maanden uit het West-Vlaamse straatbeeld. De filialen zullen fusioneren met nabijgelegen kantoren. "We garanderen dat mensen maximum een kwartier moeten rijden om een kantoor van BNP Paribas Fortis te vinden", klinkt het bij de bank.

Jogging Team De Olifant is, met bijna honderd leden, de grootste amateurloopclub in Oostende en omstreken. De leden zijn gemakkelijk herkenbaar aan hun opvallende, grasgroene uitrusting. Een 'Olifantje' zie je zelden alleen lopen. JTO is, dankzij de fantastische groepssfeer, één grote familie.

Landskampioen Filou Oostende is een van de 28 clubs die rechtstreeks gekwalificeerd zijn voor de Champions League 2020-2021. Vicekampioen Bergen strijdt met 15 anders clubs in twee voorrondes voor de vier andere tickets. In het totaal van 44 teams uit 25 landen zijn er 14 landskampioenen.

De opbouw van de Q-hotspot in het Oostendse Maria Hendrikapark verloopt goed. Vanaf maandag wordt er live radio gemaakt. Meteen duiken ook de eerste namen op van artiesten die er zullen optreden. Op vrijdag 10 juli bijten Laura Tesoro en Loïc Nottet de spits af voor een 400-koppig publiek.