TTC Drive Oostende bouwt voort aan de toekomst: “We trekken jongeren aan”

TTC Drive Oostende organiseerde een clubkampioenschap, met op zaterdag de jeugd, de recreanten, niet geklasseerde en G-sporters. (foto ACR)
Redactie KW

TTC Drive organiseert komende zomer heel wat tafeltennisactiviteiten. Nu is het nog uitkijken hoe het slot van de competitie verloopt. “Het is belangrijk dat we in alle provinciale reeksen vertegenwoordigd zijn. We kunnen iedereen een plaats geven, zonder de laag geklasseerde spelers te verwaarlozen”, klinkt het.

TTC Drive Oostende bestaat meer dan 60 jaar en heeft momenteel zo’n 120 leden, zowel competitief als recreatief. Een verdubbeling sinds de verhuizing naar de polyvalente tafeltenniszaal, achter de Mister V-arena in sportpark de Schorre. “We willen het no nonsense houden. We betalen geen spelers, het moet voor iedereen plezant blijven. Alles mag, niets moet”, opent Rainer Verhoest. Hij is al jarenlang secretaris van de tafeltennisclub, zijn echtgenote Saskia Aneca maakt van het bestuur deel uit als facilitymanager.

De accommodatie van TTC Drive biedt ruimte aan twaalf tafels om te trainen, acht tafels als het om competitie gaat. Er is een speciaal ontworpen zwevende vloer. “Die is ideaal voor de ballast van je lichaam. We merken als we op verplaatsing gaan dat we daar vlugger geblesseerd geraken. Zeker met ouder te worden”, weet Verhoest. “De vloerverwarming zorgt -tevens in de winter en door de luchtverversing in de zaal voor een ideale temperatuur om in te spelen.”

Versterking

De competitie in het tafeltennis loopt voor dit seizoen stilaan naar haar einde, ook voor TTC Drive dat met elf teams in interclub actief is, met één ploeg bij de dames en in iedere provinciale reeks een of meerdere teams. “Onze eerste ploeg in eerste provinciale staat momenteel op een vierde plaats. Wat bij het begin ook de verwachting was. En de B-ploeg in tweede provinciale had enkele geblesseerden. Was dat niet zo, zat er voor hen misschien wel een titel in”, aldus de secretaris.

Door blessures bij vier vaste spelers heeft TTC Drive in het begin algemeen forfait moeten geven voor een ploeg in tweede provinciale. Het resultaat was wel dat ze een ploeg van vierde naar derde provinciale konden brengen. “Zodat we in de breedte wat beter zitten voor volgend jaar. Wat niet maakt dat we altijd op zoek zijn naar versterking om onze ploegen wat beter te kunnen uitbouwen.”

Bij de jeugd -12 jaar zijn er tevens twee ploegen ingeschreven en zij doen het goed dit jaar. “In het regelmatigheidscriterium komen we op de eerste plaats. Er zijn nu wel nog de finalerondes. Dat is alvast mooi. Sinds we deze unieke locatie hebben, is er vooral veel meer aantrek van de jeugd. Aangevuld met B-trainers, zorgt dit ervoor dat onze jongeren betere resultaten behalen. En die grotere kwantiteit is ook nodig”, vindt Verhoest.

Bij TTC Drive gaat het niet alleen om het spel tafeltennis. Tijdens de jeugdtrainingen is er altijd wel een fysiek gedeelte. Vorig weekend was er het clubkampioenschap, met op zaterdag de jeugd, de recreanten, niet-geklasseerden en G-sporters. Op zondag de betere spelers met een klassement. “Het is een beetje een familiegebeuren, waar bij de jonge recreanten de ouders aan tafeltennis doen.”

Zomercriteria

Jurrie Boussy en Xavier Maes, beiden C0, zijn bij TTC Drive de hoogst geklasseerden, gevolgd door een vijftiental C-spelers. “Onze doelstelling is om zo vlug mogelijk weer in de landelijke competitie te geraken. Opnieuw op eigen kracht en dan zien we wel hoe we voort kunnen groeien. Je eerste ploeg blijft het uithangbord van je club. Hoe hoger je speelt, hoe meer aantrek er is en er zich jeugdspelers aanbieden”, aldus de secretaris.

Voorzitter Jacques Denys is sedert 1973 aan de tafeltennisclub verbonden. Samen met TTC Drive organiseert hij in juli de zomercriteria ‘Oostende beweegt’ op vier zaterdagen. “Er kunnen iedere week nationaal 120 spelers inschrijven. Er wordt dan in twee zalen gespeeld: in de locatie van TTC Drive op acht tafels en in de Mister V-arena op twintig tafels, telkens van 12 tot 22 uur. In juli zijn er nog drie stages voorzien, met onder meer B-spelers, een sportkamp met de stad Oostende en in augustus hebben we internationaal ook nog ITT Doubles & Davis Cups.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier