Knappe resultaten in Portugal bieden perspectief: ZRC start succesvol op Europacup

Matteo (U13) en Siebe Deceuninck (U11) zorgden voor een eerste plaats in Portugal. (gf)
Redactie KW

De Zwaantjes Roller Club heeft haar eerste afspraak van het seizoen in het buitenland niet gemist. Van jong tot senior, in elke categorie lieten de leden op de Europacup in Portugal mooie resultaten noteren. De volgende meeting in die reeks is deze week in Duitsland.

De leden van Zwaantjes Roller Club uit Zandvoorde hadden de eerste Europacup in het Spaanse Gijon links laten liggen. Die viel net iets te vroeg op het seizoen. In het Portugese Lagos waren ze met achttien aanwezig. Op hun eerste internationale wedstrijd lieten ze zich meteen zien.

Bij de seniores dames reed Fran Vanhoutte naar een mooie derde plaats in het eindklassement, met een bijzonder knappe tweede plaats in de marathon. Fran is amper twee weken van het ijs en begint op die manier goed aan het seizoen. Dit geeft vertrouwen voor wat nog komt en het is een opsteker nadat haar skeelerseizoen vorig jaar wat moeizaam verliep.

“Indra Médard, na het schaatsen ook weer op de skeelers, bevestigde in Lagos wat we vorig jaar al van hem hebben gezien. Met een vijfde plaats in het eindklassement en goud in het lange afstandenklassement. Indra wordt een topper in Europa”, vindt Steven Vansteenkiste van ZRC.

Bij de junioren dames greep Lyssa Vansteenkiste als eerstejaars zowel in het eind- als in het lange afstandsklassement de derde plaats. “Het ging beter dan verwacht”, vertelt ze. “Ook al omdat het voor mij de eerste wedstrijd op dit niveau was.” Lotte Verburgh, die skeeleren combineert met wielrennen, werd verdienstelijk elfde.

Jinthe Proot reed bij de U13 meisjes op de piste naar twee vierde plaatsen en zorgde met een zeer strakke 100 meter voor een derde plaats in het eindklassement. Matteo Deceuninck won het klassement bij de U13. Zijn broer Siebe Deceuninck haalde het bij de U11. “Deze prestaties bieden mooie perspectieven voor de toekomst. Net als die van Jinthe, die een eerste keer meedeed aan een Europacup”, weet Steven.

Testen voor EK en WK

De volgende afspraak voor ZRC is de Europacup in het Duitse Geisingen, van 19 tot en met 21 april. “Qua niveau het hoogst aangeschreven. De Europese top zal er zijn, net als renners uit Zuid-Amerika, zoals Columbia. Het weekend erna is er de EC in Gross Gerau. Dit worden serieuze testen voor wie zich wil selecteren voor het EK en WK. Definitief wordt dit na het BK piste dat bij ons in Zandvoorde georganiseerd wordt op zaterdag 18 mei.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier