Veurne / Horeca Veurne / Horeca Koop eens bolognesesaus in een rolletje: zorgt Frans & Bertha uit Veurne voor West-Vlaams product van het jaar? Frans & Bertha, de Veurnse producent van traditionele gerechten voor de horeca en retail, is door het online ondernemersplatform ‘Made In’ genomineerd voor het West-Vlaamse Product van het Jaar. Hun innovatieve ‘rollet’-verpakking met bolognesesaus combineert duurzaamheid met smaak en gebruiksgemak. 25 oktober 2024
Loker / Samenleving Loker / Samenleving “Mentaal welzijn is belangrijker dan ooit”: ondernemers lanceren samen met TeGek!? Karavaan Mentale gezondheid is meer dan ooit tevoren een prioriteit. Om de zaak de nodige aandacht te schenken, blies een ondernemerscollectief Karavaan in het leven: een evenement dat het thema op een structurele manier wil ondersteunen. In het voorjaar van 2024 vindt een eerste fietsevent plaats, maar nu al kan je exclusieve wielertruitjes van Walter Van Beirendonck aanschaffen. 25 mei 2023
Recepten Recepten Een maand veganistisch eten, hoe doe je dat? Drie gouden tips van onze journalist Met ‘World Vegan Day’ op maandag 1 november start ‘Try Vegan’, een campagne om mensen aan te zetten vaker plantaardig te eten. De uitdaging? Een maand lang veganistisch eten. Journalist Tim Vansteelandt, zelf veganist, geeft je drie tips. 30 oktober 2022
Update Oostende / Bedrijven Update Oostende / Bedrijven Spaghettirestaurant BAVET! komt naar Oostende West-Vlaams ondernemer Peter Van Praet (34) opent half mei zijn zeventiende Bavet-restaurant in Oostende. “Het is onze eerste zaak aan zee en Oostende is daarvoor dé stad bij uitstek”, vindt Van Praet die het spaghetticollectief amper zes jaar terug oprichtte. Waar je moet zijn in Oostende? Op de Kursaal-westhelling 6 mét zicht op zee. En als het van Peter afhangt, blijft het niet bij die ene kuststad. 23 april 2022
Brugge / Economie Brugge / Economie Coronacrisis zorgt voor forse beweging in de winkelstraten in hartje Brugge: “Momentum is er voor nieuwe projecten” C&A trekt na meer dan vijftig jaar naar een ander pand, Pizza Hut moet haar vaste stek sinds jaren op het Simon Stevinplein verlaten en heel wat panden staan te huur. Er beweegt duidelijk iets in de Brugse handelskern. “Onder meer door de coronacrisis verlagen de eigenaars hun huurprijzen en dat zorgt voor meer zuurstof en kansen”, stelt schepen van Ondernemen Pablo Annys vast. 10 februari 2022
Knokke-Heist / Gemeenteraad Knokke-Heist / Gemeenteraad Astrid Mestdach (27) volgt schepen Philippe Vlietinck op in Knokke-Heist: “Ik sta er zelf van te kijken” Goed drie jaar geleden deed ze voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, vandaag is de 27-jarige Astrid Mestdach al schepen. “Ik droomde er al sinds mijn kindertijd van om in de gemeentepolitiek te stappen, maar dat het zo snel is gegaan, daarvan sta ik toch te kijken.” 7 januari 2022
Knokke-Heist / Lokale politiek Knokke-Heist / Lokale politiek Astrid Mestdach volgt Philippe Vlietinck op als schepen, bevoegdheden herverdeeld Vanaf 1 januari 2022 wordt schepen Philippe Vlietinck opgevolgd door huidig gemeenteraadslid Astrid Mestdach (27). Astrid Mestdagh neemt ICT over van haar voorganger en krijgt van schepen Jan Morbee ook evenementen en openluchtanimatie in haar portefeuille. Ze erft van schepen Annie Vandenbussche de bevoegdheid Jeugd. 17 december 2021
Kortrijk / Horeca Kortrijk / Horeca Spaghettirestaurant Bavet opent vestiging in hartje Kortrijk: “Hebben hoog vintage-gehalte” Op 1 december opende spaghettirestaurant Bavet Kortrijk de deuren aan de Stationstraat 1-3, het iconische pand waar Brasserie Falstaff tot voor enkele maanden huisde. Het is daarmee het 16e restaurant van Bavet in 6 jaar tijd. Eline Defresne is de zaakvoerder. 2 december 2021