Zwembad Komen is weer open, maar met strikte voorwaarden

Je kan weer het water in vanaf 21 december.© CLL
Je kan weer het water in vanaf 21 december.© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Dankzij de meest recente versoepelingen van de coronamaatregelen kunnen ook de gemeentelijke zwembaden opnieuw de deuren openen. In Komen kunnen zwemmers opnieuw het water in vanaf 21 december, al is dit wel gekoppeld aan strikte voorwaarden.

De situatie voor het gemeentelijk zwembad is erg uitzonderlijk volgens Benoit Brun, de verantwoordelijke. “Tijdens de eerste lockdown probeerden Belgen massaal te gaan zwemmen in Frankrijk, nu vrezen we wat voor een omgekeerd effect”, verklaart hij. “In Frankrijk zijn de zwembaden dan wel opnieuw open, enkel mensen met een speciaal attest kunnen er terecht. Het is dus niet uit te sluiten dat we in Komen ook zwemmers van over de grens zullen mogen verwelkomen.”

Strenge richtlijnen

Toch is er geen reden tot bezorgdheid zo blijkt. “Onze medewerkers hebben duidelijke richtlijnen gekregen en zullen die ook tot op de letter opvolgen”, klinkt het. “ We hebben een maximale capaciteit berekend en van zodra die is bereikt, gaan de deuren dicht. Er heerst een mondmaskerplicht tot in de kleedcabines en ook het nemen van een douche is verplicht. Alle zeepdispensers werden verwijderd, daar dienen de bezoekers zelfs voor te zorgen. Ook werden speciale bakken voor persoonlijke bezittingen voorzien. Het reserveren van een plaats raden we ten stelligste aan, maar is tot op heden niet verplicht. Groepen zien we dan weer liever niet verschijnen, al hebben we een uitzondering gemaakt voor kinderen tot 12 jaar. Zij kunnen in een groep van maximaal 50 toch komen sporten op een veilige en verantwoorde manier.”