Weduwe dient klacht in tegen woonzorgcentrum uit Harelbeke voor onopzettelijke doding

Redactie KW

Een woonzorgcentrum in Harelbeke heeft een klacht gekregen voor schuldig verzuim en onopzettelijke doding.

Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws dinsdag. Het parket bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek loopt, maar onthoudt zich van verder commentaar.

Foute medicijnen

Op 2 juni overleed een 75-jarige man in een woonzorgcentrum in Harelbeke. Het werd meteen als verdacht overlijden gezien. “De man kreeg de foute medicijnen toegediend”, zegt Jan Leysen, die optreedt als raadsman voor de weduwe. “Mogelijk heeft dat tot zijn overlijden geleid.”

De familie van de man diende klacht in tegen onbekenden en het woonzorgcentrum – het is onduidelijk wie verantwoordelijk is – voor schuldig verzuim en onopzettelijke doding. “Er wordt niet betwist dat hij verkeerde medicijnen kreeg. Er wordt ook niet betwist dat men na de vaststelling daarvan geen arts opbelde. Men hield hem verder in de gaten, maar hij overleed enkele uren later. Uiteraard moet het oorzakelijk verband tussen de medicatie en het overlijden verder onderzocht worden”, aldus Jan Leysen.

Tevredenheidsenquête

De klacht werd een tweetal weken geleden ingediend. Enkele maanden na het overlijden van haar man en de toegegeven fouten van het rusthuis kreeg ze een tevredenheidsenquête in de bus. “Dat was voor haar de druppel”, geeft haar advocaat nog mee.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.