Fit-date (27): Slim smeren

Delphine Steelandt

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood, #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

Zomer! De zon strooit haar mooiste stralen over ons heen. Maar wees er voorzichtig mee als je buiten gaat sporten.

Melk voor elk

Smeer de blote zones goed in met een degelijke zonnecrème. Vraag raad aan je arts welke factor je het best gebruikt. Vermijd factor 5 of lager… Je kan je evengoed gewoon insmeren met magere melk. Pas ook op met oliën die naar kokos ruiken en je een extra bruin kleurtje beloven.

Onder de parasol

Kan je in de schaduw sporten, doe dat dan. Toch een echte zonneklopper? Zet een petje op en bescherm je ogen met een sportieve zonnebril.

Veel water

Sport je in de zon, dan zal je meer zweten. Dat extra vochtverlies compenseer je door veel water te drinken. Zo zal je minder snel krampen hebben tijdens het sporten. Drink ook vooraf en zeker nadien voldoende.

Work-out van de week

Een van mijn favoriete stretchoefeningen is de boog. Die houding maakt rug, heupen en schouders leniger, opent de volledige voorkant van het lichaam en versterkt de rug. Ze stimuleert de organen in het bekkengebied, wat zorgt voor een goede spijsvertering en een energiek gevoel.

– Ga op je buik liggen.

– Buig dan je benen en pak je enkels vast.

– Til op een inademing je hoofd en borst op en breng je voeten omhoog, zodat je dijen en knieën van de grond komen. Je knieën houd je op heupbreedte.

– Blijf je benen en borst omhoog tillen en adem rustig door.

– Houd 5 tot 10 ademhalingen vast, of zolang het comfortabel voelt.

– Laat je borst en benen op een uitademing weer langzaam naar de grond zakken en ontspan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.