Viktor Maekelberg uit Poperinge is 21 in 21: “Al heel mijn leven verzot op dieren”

Viktor Maekelberg. (gf)
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Momenteel zit ik in mijn vierde en laatste jaar TEW. Ik studeer Toegepaste Economische Wetenschappen aan UGent. Ik vind dat de richting interessante vakken aanbiedt en dat die ook wel bij me past als ik bijvoorbeeld naar toekomstperspectieven kijk. Op een doordeweekse dag ben ik vaak bezig met school. Ik moet natuurlijk lessen volgen, maar er staan ook veel opdrachten, zoals groepswerken, op de planning. Daarnaast probeer ik om regelmatig te sporten. Zeker ‘s avonds probeer ik vaak tijd vrij te maken om met vrienden af te spreken. Dan koken we samen of gaan we op stap in Gent.”

Je kookt met vrienden op kot. Vind je dat een leuk moment? En heb je een favoriet gerecht?

“Ik kook heel graag en ben ook vaak met eten bezig. Ik probeer vaak vers te koken op kot, samen met vrienden, maar ook als ik alleen ben. Het is een moment om te relaxen na een drukke dag. En ik heb een gevoel van voldoening als een recept goed gelukt is. Een favoriet gerecht heb ik eigenlijk niet.”

En in het weekend ben je dan terug in Poperinge te vinden?

“Ja, inderdaad. Maar ook die weekends zijn meestal compleet volgeboekt. Vrijdagavond kom ik thuis van een week Gent en aperitieven we thuis op ons gemak. Daarna ga ik nog eens op pad om met de scouts of andere vrienden iets te gaan drinken. Zaterdagen zijn voorbehouden voor de scouts. In de voormiddag bereiden we de activiteit voor om die dan in de namiddag aan de leden te geven. Daarna is het tijd om nog wat te ontspannen met de scoutsbende en drinken we samen iets. Op zaterdagavond vind je me vaak in hotel-restaurant de la Paix op de Grote Markt van Poperinge om te werken. Als ik daar niet ben, ga ik graag op café met vrienden. Op zondag is er voldoende tijd om te relaxen voor de week in Gent opnieuw begint.”

Ben je een Netflixer of volg je veel series en films? Heb je een serie die je zou aanraden?

“Ik kijk wel relatief veel series en films. Voor mij zijn die momenten een goede ontspanning. Zeker als ik alleen ben, tijdens het eten of op de trein bijvoorbeeld, vind ik het ideaal om een aflevering van een serie op Netflix of via een ander kanaal op te zetten. Meestal ben ik wel altijd aan verschillende series tegelijkertijd bezig. Mijn favoriet op dit moment? Dan kies ik toch voor The Office. M’n vrienden raden die serie al heel lang aan, dus ben ik er eens aan begonnen. En ik heb er nog geen minuut spijt van! The Office is een typische sitcom, echt een goede manier om snel even tot rust te komen, de afleveringen zijn kort en grappig.”

Ben je een dierenvriend, heb je huisdieren?

“Ik ben echt al m’n hele leven verzot op dieren. Iedereen weet dat ik meteen afgeleid ben als er bijvoorbeeld een hond in de buurt is. Jammer genoeg hebben we thuis geen huisdieren, maar als ik in de toekomst alleen woon, overweeg ik zeker en vast om een beestje in huis te nemen.” (LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.