Stad Brugge treft voorbereidingen voor coronavaccinaties

Redactie KW

Het stadsbestuur van Brugge begint al met voorbereidingen voor de coronavaccinaties. De locatie Daverlo, waar nu het testcentrum ingericht is, is alvast gereserveerd.

De federale regering maakte haar vaccinatiestrategie bekend. Daarin wordt gewerkt in fases. In fase 1A worden de bewoners en medewerkers van woonzorgcentra en zorgprofessionals (eerste lijn en ziekenhuizen) gevaccineerd in woonzorgcentra, ziekenhuizen en zorginstellingen. Vanaf fase 1B, waarin 65+’ers, risicopatiënten tussen 45 en 65 jaar en mensen met essentiële maatschappelijke en/of economische functies een vaccinatieprik krijgen, zal een beroep gedaan worden op vaccinatiecentra.

Snel schakelen

Burgemeester Dirk De fauw: “Als stadsbestuur zijn wij in de voorbije maanden erin geslaagd om samen met de huisartsen uit Brugge en ommeland (HABO) een zeer efficiënt en effectief testcentrum uit te bouwen met een capaciteit van maximaal 800 personen per dag. Iedereen hoopt uiteraard dat we zo spoedig mogelijk kunnen starten met vaccinatie. Enkel dit kan ons meer bewegingsvrijheid verlenen. Uiteraard moeten de kwetsbare groepen en het personeel in de zorgsector als eersten gevaccineerd worden, maar wij willen ons nu al grondig voorbereiden om van zodra mogelijk met de algemene vaccinatie te starten.

We reserveerden hiervoor alvast de locatie Daverlo, waar nu al het testcentrum ingericht is. We willen niet wachten tot het vaccin beschikbaar is, maar willen nu het plan opmaken om zo efficiënt, zo snel en zoveel mogelijk mensen te vaccineren om zo snel mogelijk te kunnen overgaan tot een normale levenswijze .”

Alle info over vaccinatie zal terug te vinden zijn op www.testcovidnwvl.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.