Sofie Delaere, kleuterjuf en levensgenieter: “Genieten in eigen tuin”

© (Foto MV)
Redactie KW

Sofie Delaere sport en reist graag en houdt ook van een stapje in de wereld zetten met vrienden, maar als ze haar favoriete plekje in onze stad moet kiezen, dan kiest ze met overtuiging voor haar eigen tuin. Er zit dan ook heel veel leven in met konijnen, kippen en enkele dwerggeitjes.

Sofie Delaere (37) woont met haar zoon Arnaud (10) en haar dochtertjes Julia (6) en Anna (6) op de Bosmolens. Als kleuterjuf in Prizma Basisschool Heilige Familie heeft ze momenteel twee maanden vakantie met haar drie kindjes. “De zomer begon voor ons met de geboorte van twee kleine geitjes. Mama geit laat ze helaas niet zomaar toe en dus moet ik momenteel veel bijspringen om de kleintjes groot te brengen. Gelukkig kan ik hiervoor rekenen op hulp van familie en vrienden.”

Sofie heeft een grote tuin met tal van dieren. “Ik heb verschillende konijnen, een aantal kippen en intussen ook zes geiten. Ze hebben plaats genoeg in de weide, palend aan de tuin, en ik zorg met heel veel plezier voor mijn dieren. Als ik op reis ben kan ik altijd rekenen op familie en vrienden om bij te springen.”

Groene vingers

“Vroeger had ik helemaal geen groene vingers en kon ik nog geen vetplantje in leven houden. Sinds de lockdown vorig jaar leerde ik mijn tuin alsmaar meer appreciëren, zoals veel mensen waarschijnlijk. Nu geniet ik echt van de rust en amuseer ik mij hier. Mijn kinderen spelen graag buiten en dan ben ik er ook dikwijls te vinden”, vertelt Sofie. “Sinds de coronacrisis maak ik meer tijd om mijn planten en bloemen te verzorgen en heb ik daar een leuk tijdverdrijf mee gevonden.”

“Natuurlijk zijn er nog heel wat andere leuke plekjes in Izegem. Ik ga vaak tennissen in Tennisclub Isis en blijf daar wel eens plakken op het zonnige terras. Ik geniet ook van een avondje uit met vrienden, dan trekken we al eens naar het Sint-Pietersstraatje. Je kan hier zeker genieten in Izegem.” (MV)