Sociale Politie Kortrijk trok naar de Warmste Week in Brugge met cheque van 5.000 euro

© GF
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Leden van de Sociale Politie Kortrijk trokken gisteren woensdag naar de site van de Warmste Week aan ’t Zand in Brugge. Zij overhandigden aan de reporter van De Warmste Week een cheque van 5.000 euro, de opbrengst van een reeks veilingen.

De voorbije weken organiseerde de afdeling Sociale Politie van Politiezone Vlas x-aantal veilingen ten voordele van De Warmste Week. De reden? “Toen zij vernamen dat het thema van De Warmste Week dit jaar ‘Opgroeien zonder zorgen’ is, wilden zij binnen het korps onmiddellijk iets doen samen met de Vriendenkring van Politiezone Vlas. “We kozen voor een veiling”, luidt het bij de afdeling Sociale Politie. Dit leidde tot een grote waaier aan veilingacties. Collega’s en medewerkers van de Politiezone brachten onder meer acties, activiteiten, hebbedingetjes en kunstwerken aan. “Zeer gevarieerd in de aanbieding: denk maar aan onder meer een ballonvaart, een privé-kok bij je thuis, woonaccessoires, een massage, t-shirts en tickets van de SPURS en een weekje Tenerife”, vertelt Isabelle. “De opbrengst van de veilingen bedroeg 4.250 euro maar het politiecollege deed een mooie geste en heeft de som afgerond tot 5.000 euro”, weet politiewoordvoerder Thomas Detavernier.

De afdeling Sociale Politie van de politiezone Vlas trok woensdag naar de Warmste Week in Brugge. Voor hen was er zonder twijfel een applaus en een vlammetje.