Paintings for life in Kortrijk

© CLEL
Redactie KW

Tijdens de Warmste Week het goede doel steunen, op een kunstzinnige manier? Het was de taak die Wevelgems kunstenaar Brecht Carton op zich had genomen. Tijdens een veiling van zijn kunstwerken werd meer dan 1700 euro verzameld.

De kunstenaar was zichtbaar gespannen, zaterdagavond in muziekcentrum Track. Voor de gelegenheid werd de ruimte naast het café omgetoverd tot een veilingzaal. “Het is ook allemaal nieuw voor mij”, klinkt het zenuwachtig bij Brecht. “Voor hetzelfde geld komt geen kat op de veiling af en kan ik helemaal niets schenken.”

Zorgen die compleet onnodig waren zo bleek achteraf, want de veiling van de schilderijen bracht 1765 euro op. “We verkochten, per opbod, zes schilderijen van bekende zangers en zangeressen” gaat hij verder. “Zo had je er eentje van Guido Belcanto, ‘t Hof van Commerce en zelfs Niels Destadsbader. Allen waren ze gesigneerd door de respectievelijke artiesten, wat ze meteen ook stuk per stuk uniek maakt”. Tijdens de veiling bleek al snel dat het vooral Niels Destadsbader was die op heel wat belangstelling kon rekenen. De geboden bedragen schoten de hoogte in.

De opbrengst wordt geschonken aan Zonnebloem VZW, een dag- en verblijfscentrum uit Heule, voor kinderen met een beperking. Els Vandoolaeghe, de directrice van het centrum, woonde de veiling ook persoonlijk bij. “Het is hartverwarmend te zien hoe mensen zich inzetten voor hun medemensen”, klinkt het met de krop in de keel. “Het geld dat we ontvangen, gaan we alvast erg goed kunnen gebruiken. We plannen de aankoop van een plafondliftsysteem, waarmee de kinderen op een veilige en comfortabele manier uit hun rolstoel kunnen halen. Een erg dure aankoop die nu alvast een stuk goedkoper is geworden.”

(CLEL)