Oud-gemeenteraadslid Sabine Goudeseune overleden: “In eenvoud groots zijn, dat was haar kracht”

Sabine Goudeseune zal door velen heel erg gemist worden. (foto JK) © Jorn Kestelyn
Redactie KW

Op zondag 5 september is Sabine Goudeseune na een lange periode van ziekte op 56-jarige leeftijd overleden. Veel te vroeg, zoals ze zelf schrijft op haar Facebookpagina. Voor haar familie, vrienden en collega’s komt dit afscheid als een harde klap.

Sabine Goudeseune was een trotse Vlamertingse en vierde op 21 augustus nog haar verjaardag. Ze laat echtgenoot Benny Clauw, hun twee dochters Maaike en Kitty en kleinzoon Loewis verweesd achter. Ook voor haar broers Bruno en Yves is dit overlijden onwezenlijk. De vele troostende woorden van collega’s en vrienden zullen iedereen hopelijk helpen om met dit afscheid om te gaan. Op haar werkplek bij Premedia Specials, een onderdeel van Roularta Media Group, waar ze sinds 15 januari 2008 aan de slag was als opmaakmedewerkster, wordt ze omschreven als de geknipte vrouw om de Duitstalige magazines van Bayard Media vorm te geven. “Door de moeilijkheidsgraad van dit werk kwam haar professionele kennis van de opmaakpakketten volledig tot zijn recht. Sinds september 2019 was ze afwezig wegens ziekte, maar bleef ze ondanks alles geïnteresseerd in alles wat er zich binnen de muren van Roularta afspeelde. We zullen met veel dankbaarheid alle moois dat zij ons gaf blijven herinneren.”

‘Haar’ Vlamertinge

Eenzelfde lofrede horen we bij haar politieke vrienden van CD&V Ieper. Met Katrien Desomer, de Ieperse fractieleidster in de gemeenteraad, zette ze samen de eerste stappen in de plaatselijke politiek. “Sabine was onze voelspriet in de grootste deelgemeente van Ieper. Ze was lid van heel wat verenigingen. Ze was echt toegewijd en werkte steeds ook actief mee, zowel voor als achter de schermen. Ze kreeg na de verkiezingen van 2006 een mandaat in de OCMW-raad dat ze dankbaar aannam. Via opvolging werd ze ook eventjes gemeenteraadslid. Ze volgde de dossiers goed op, zeker als het over ‘haar’ Vlamertinge ging.”

Ieper en Vlamertinge verliezen een grote madam met een nog groter hart

Sociaal ingesteld

Maar haar hart lag vooral bij het sociale luik van de politiek, horen we nog. Katrien Desomer: “Opkomen voor de mensen die het moeilijk hadden en strijden tegen onrechtvaardigheid waren hierbij haar leidmotief. We verliezen een geëngageerd partijlid, maar bovenal een heel warme, fijne collega.“ Dat kan Peter Dehaerne, die samen met haar in de OCMW-raad zetelde, alleen maar beamen. “Het was een geluk om Sabine op je levenspad te mogen ontmoeten. Ze heeft het beste van zichzelf geven, elke dag. Nooit voor zichzelf, altijd voor een ander! Ieper en Vlamertinge verliezen een grote madam met een nog groter hart. We dragen haar mee in ons hart en hebben veel geleerd van haar. In eenvoud groots zijn: dat was haar kracht!”

Niets was te veel

Ook Jordy Dehaene, voorzitter van JONGCD&V Ieper, vond Sabine een boeiende persoonlijkheid. “ “Niets was haar te veel gevraagd en het organiseren van allerlei activiteiten was haar op het lijf geschreven. Niet enkel binnen onze partij, maar ook binnen die andere verenigingen, zal haar overlijden een groot gat laten. Ik ben ervan overtuigd dat haar visie en waarden ons nu ook nog zullen leiden.” (SD)

De uitvaartdienst met eucharistieviering zal plaatsvinden in de Sint-Vedastuskerk in Vlamertinge op zaterdag 11 september om 10 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.