Eric Heyrick, sportman in hart en nieren, overleden

Eric Heyrick met zoon Christophe en kleinzoon Tommy.© (Foto FRO)
Eric Heyrick met zoon Christophe en kleinzoon Tommy.© (Foto FRO)
Redactie KW

In Oostende is Eric Heyrick (74) overleden op 16 juni. Eric was vooral bekend in KVO-sportmiddens. Eric was gehuwd en gescheiden van Liliane Lewyllie en was vader van twee zonen en een dochter. Hij was opa van elf kleinkinderen en bompa van vijf achterkleinkinderen.

Eric was tot voor kort nog kerngezond en genoot nog volop van het leven. Door de drukke werkzaamheden op KVO had hij zich nog niet laten vaccineren. Op 25 mei liet hij een nieuwe knie steken. Alles verliep vlot, maar toen hij al weer thuis was, werd hij opgebeld door het ziekenhuis met de melding dat zijn kamergenoot positief had getest op corona. Eric moest in quarantaine. Eerst had hij geen symptomen, tot hij enkele dagen later moest opgenomen worden wegens oververmoeidheid en ademhalingsproblemen. Zijn toestand ging zienderogen achteruit en op 15 juni werd de familie verwittigd dat zijn toestand kritiek was. Hij overleed in het AZ Damiaan op 16 juni.

De herdenkingsplechtigheid zal plaats grijpen op woensdag 23 juni, om 11u., in het uitvaartcentrum aan de Stuiverstraat.

Eric werkte tot zijn pensioen bij Belgacom, later ook bij zijn broer in de garage. Eric is afkomstig van Aarsele, daar haalde hij de krantenkoppen als motorcrosser. Hij werd driemaal kampioen van België.

In 1992 vestigde de familie Heyrick zich in Oostende, waar zoon Christophe doelman werd bij de jeugd van KV Oostende. Vader Eric sloot zich ook aan bij KVO. Hij werd jeugdtrainer, keeperstrainer en ploegafgevaardigde. Zoon Christophe volgde vader Eric op als keeperstrainer en ook kleinzoon Tommy doorliep de jeugd rangen van KVO.

Eric bleef KV Oostende door dik en dun trouw als klusjesman, zowel voor de jeugd als voor het eerste elftal. Vorig seizoen zorgde hij nog samen met Danny Vandeput en Joeri Deconinck voor de belijning op het hoofdterrein in de Diaz Arena. Eric was een KVO-man in hart en nieren, die altijd, voor alles en iedereen, klaar stond om te helpen! (FRO)