Leerlingen Avelgemse basisschool De Toekomst springen letterlijk het nieuwe schooljaar in

Het leerlingenaantal zal tijdens het schooljaar aangroeien tot boven de 400. © gf
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Op 1 september springen de leerlingen van GO! basisschool De Toekomst in Avelgem letterlijk de toekomst in. Aan de diverse schoolpoorten zullen trampolines klaarstaan voor de leerlingen. De school begint het nieuwe schooljaar met bijna 400 leerlingen.

396 leerlingen telt basisschool De Toekomst op de eerste dag van het nieuwe schooljaar. “Aan de verschillende schoolpoorten zullen trampolines staan, zo kunnen we letterlijk de toekomst van het leven en de school inspringen”, vertelt Steven Verplancke, die zijn 21ste jaar als directeur aanvat, met veel enthousiasme.

“De klassen kregen een opknapbeurt en er gebeurden heel wat aanpassingen. Zo werden de oude beamers in de vakantie vervangen door ledbeamers. Ook de kleuterspeelplaats zal in de herfstvakantie onder handen genomen worden.”

“Op 1 november begint de ontharding daarvan en die zal een vijftal werkdagen in beslag nemen. Dit gebeurt door een externe firma die bij ons eerder al soortgelijke taken uitvoerde. Er komen speelheuvels, bomen en struiken. De bedekking gebeurt met boomschors. Na de herfstvakantie zal al een deel van de ontharde speelplaats toegankelijk zijn.”

Nieuwe collega’s

“Bijna 400 leerlingen, waarvan 31 nieuwe – wat tamelijk veel is – beginnen het nieuwe schooljaar. Dat aantal zal gedurende het jaar nog aandikken tot ruim boven de 400. Ons team is compleet, maar we gaan moeten duimen dat er geen mensen ziek worden.”

“Vier nieuwe collega’s gaan van start. In de maand mei ben ik al begonnen met deze puzzel. We hebben een team van 65 mensen waarvan 35 leerkrachten, onze 3 schoolbussen en hun begeleiders, opvangmama’s, crèche… Hopelijk blijven we zo goed als voltallig, want iemand die ziek of zwanger is zal niet evident te vervangen zijn.”

Lees meer over: