Gemeenteschool De Notelaar in Beernem gaat tijdelijk dicht door coronabesmettingen

Gemeenteschool De Notelaar.© Arno Van Haverbeke
Gemeenteschool De Notelaar.© Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Gemeenteschool De Notelaar in Beernem gaat volledig dicht door coronabesmettingen. Alle leerkrachten zitten in quarantaine. Het is volgens de gemeente onmogelijk om nog veilig en kwaliteitsvol onderwijs aan te bieden.

De school had al een klas in quarantaine en een aantal klassen die gesloten waren wegens gebrek aan leerkrachten, maar het virus blijft zich verder verspreiden in de school. Daarom is er deze voormiddag aan de ouders van de kinderen in de klassen die nog niet gesloten waren, gevraagd om hun zoon of dochter van school te komen ophalen.

Dicht tot en met dinsdag 30 maart

De gemeenteschool sluit tot en met dinsdag 30 maart. Deze beslissing is genomen in overleg met de gemeentelijke crisiscel, de Covid-eerstelijnszone WE40, de CLB-arts en het schoolbestuur.

Te weinig leerkrachten

De leerlingen van twee klassen werden in quarantaine geplaatst en zijn allemaal getest. De ouders van deze leerlingen kregen een e-mail van het CLB. De kinderen van de andere klassen blijven thuis. Zij moeten voorlopig niet in quarantaine maar er zijn gewoon te weinig leerkrachten. De leerkrachten voorzien afstandsonderwijs.

Op maandag 29 maart komt een mobiel testteam van UZ Gent om alle leerlingen en het voltallige personeel dat niet in quarantaine is, te testen.

“Deze testresultaten worden nauw opgevolgd zodat we kunnen garanderen dat de school op een veilige manier opnieuw open kan gaan. De ouders worden via e-mail op de hoogte gebracht van de sluiting en van het testen”, reageert burgemeester Jos Sypré.

De gemeenteschool hoopt op woensdag 31 maart de deuren opnieuw te openen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.