Izegemse Annabel Barbier wordt 21 in ‘21: “Ik ben meer beginnen lezen”

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Annabel Barbier.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Annabel Barbier.©Frank Meurisse Frank Meurisse

Annabel Barbier is de dochter van Bart Barbier en Isabel Decin. Ze woont net als broer Sander (19) nog thuis in de Ten Bosstraat op de Bosmolens. In juni 2020 studeerde ze af en sinds september is de aan de slag bij Chocolaterie Van Parijs in de Noordlaan in Roeselare. Annabel is de vriendin van Daimy Vermeersch uit Ingelmunster en die is uiteraard ook haar knuffelcontact in de coronaperiode. Ze zijn al ruim drie jaar samen en gaan vaak samen wandelen en fietsen. Annabel kan ook genieten van een rustige avond.

Heb je nieuwe hobby’s ontdekt in de lockdown?

“Ik ben meer beginnen lezen en kijk minder tv. Ik ben verslingerd aan de Zeven Zussen. Dat is een serie van boeken van de Ierse schrijfster Lucinda Riley.”

Hoe bevalt het ‘werkende’ leven?

“Goed. Het is druk geweest met de feestdagen. Ik werk ook elke zaterdag, op dinsdag heb ik mijn vrije dag. Ik deed al mijn stage bij Chocolaterie Van Parijs en was er jobstudent. Ik kende het huis dus al. Ja, ik eet ook graag chocolade en soms zijn we daar ook proefkonijn bij nieuwe creaties.”

Zou je het een dag zonder gsm en sociale media uithouden?

“Zeker. Ik ben wel actief op Facebook en Instagram. Maar ik kijk meer naar wat anderen online zetten dan dat ik zelf zaken plaats.”

Vind je je ouders ouderwets?

“Totaal niet. We kunnen het goed met elkaar vinden. Af en toe gaan we samen eens wandelen. En vanaf volgende week ga ik ook zwemmen met mama, een wekelijks zwemuurtje zolang de zaak van mama ( Deciniatuur in de Roeselaarsestraat, red. ) gesloten is.”

Waar kan je absoluut niet tegen?

“Mensen die liegen! Ook met onrechtvaardigheid en mensen die afspraken niet nakomen heb ik het moeilijk. Ook aan te laat komen heb ik een hekel.”

Heb je huisdieren?

“Vroeger had ik hamsters, maar die zijn overleden. Nu heb ik een schildpad en ons gezin heeft ook twee Engels Cockers: Junior en Luna. Met Luna ben ik in eerste lockdown ook naar de hondenschool geweest.”

Hoe zie je jezelf binnen tien jaar?

“Ik zal dan wel al samenwonen met Daimy, denk ik. Ik zal dan onder zijn invloed wellicht ook wat sportiever zijn. Ik zie me dan ook nog dezelfde job doen. Mijn collega is een jaartje ouder dan ik en we kunnen het erg goed met elkaar vinden.”

Wat is je favoriete droombestemming om op reis te gaan?

“Daimy droomt van Santorini (Griekenland) en we zouden ook wel eens naar Noorwegen willen. En als de lockdown opgeheven wordt, zullen we snel een weekendje Ardennen boeken en eens naar de wellness gaan.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.