Guy Bruyneel en Darline Vandenbogaerde-Impens nieuwe uitbaters kantine KSK Beveren-Leie

Tweedeprovincialer KSK Beveren-Leie zwaait op het einde van het seizoen kantine-uitbaters Filiep Desmet en Hilde Vandekerkhove uit. Met nieuwe krachten Guy Bruyneel en Darline Vandenbogaerden-Impens is de opvolging alvast verzekerd.

Guy Bruyneel (foto) en Darline Vandenbogaerden-Impens nemen in juni de uitbating van de kantine bij SK Beveren-Leie over van Filiep Desmet en Hilde Vandekerkhove: “Dit is mijn eerste kennismaking met de voetbalwereld maar ik ben er zeker van dat spelers en supporters mij wegwijs zullen maken.” © HDV

“Eind mei houden de huidige kantine-uitbaters het na tien jaar voor bekeken. Het is de bedoeling dat mijn vrouw en ikzelf midden juni de fakkel overnemen. Op die manier kunnen we een groot deel van de voorbereiding meemaken en kennis maken met de supporters“, verklaart de 52-jarige magazijnier bij Eurosoap in Waregem. “Ik heb Filiep en Hilde kort even ontmoet op de club. Ze kwamen bij mij over als heel bekwame mensen die vol passie vertelden over hun stiel. Ik hoorde alleen maar goede reacties over hun werk op de club. Het is duidelijk dat ze heel geliefd zijn bij zowat iedereen die sympathie heeft voor de club. Het zal zeker niet makkelijk zijn om hen op te volgen.”

Ervaring in horeca

“We zijn echter niet aan ons proefstuk toe in de horeca. Mijn vrouw en ik sprongen regelmatig bij in het restaurant van onze dochter, Damberd in Desselgem. We probeerden te helpen waar we konden en deden op die manier de nodige ervaring op. Mijn vrouw stond meestal in de zaal, terwijl ik vele uren sleet in de keuken. Wat dat betreft is het ons dus ook niet vreemd om aan het werk te zijn tijdens de weekends. We zagen in dit verhaal een uitgelezen kans om het eens op eigen houtje te proberen. Dit wel echter niet zeggen dat we er alleen voor staan. Integendeel. We hebben maar liefst vijf kinderen die ons op piekdagen zouden kunnen bijstaan. Wie weet komen er daar binnenkort wel nog een paar kleinkinderen bij.” (lacht)

WK op groot scherm

“Dit is mijn eerste kennismaking met de voetbalwereld, maar ik ben er zeker van dat spelers en supporters mij wegwijs zullen maken. Ik heb zelf meer banden met het handbal. Een poos geleden maakte ik deel uit van het bestuur van de handbalclub uit mijn thuisstad Desselgem. Darline en ik zijn ondertussen de dagen aan het aftellen tot wanneer we kunnen starten. We hebben bovendien al een aantal initiatieven klaar. Zo zullen de supporters de WK-matchen van de Rode Duivels kunnen volgen op het grote scherm.”

(MDW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.