Voormalig burgemeester van Blankenberge roept op tot voorzichtigheid, opvolger Björn Prasse stelt gerust: “Coronacijfers zijn onder controle”

Voormalig burgemeester Daphné Dumery. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Opmerkelijk beeld vandaag op de sociale media in Blankenberge: nu de vierde coronagolf meer en meer om zich heen grijpt, maant voormalig burgemeester Daphné Dumery de inwoners en tweedeverblijvers aan tot voorzichtigheid. Ze wrijft het nieuwe stadsbestuur ook een gebrek aan transparantie aan. Volgens huidig burgemeester Björn Prasse is er echter geen reden tot paniek

“Hoe treft de vierde golf onze badstad? Wat zijn de cijfers? De herfstvakantie staat voor de deur en belooft toeristisch druk te worden. Denkt het stadsbestuur aan extra beschermingsmaatregelen? Geen communicatie geeft geen geruststellend gevoel”, klinkt het op de Facebookpagina van Daphné Dumery.

Onrechtstreeks roept ze ook op om het mondmasker opnieuw te dragen. “Gezien onze badstad zoveel senioren telt en ik er door gebrek aan info geen vertrouwen in heb, zal ik vrijwillig terug mijn mondmasker dragen. Ook buiten, wanneer anderhalvemeteren moeilijk is. Als burgemeester legde ik in alle openheid de cijfers voor, of die nu goed waren of niet.”

Niet verontrustend

Volgens burgemeester Björn Prasse is er echter geen reden tot paniek. “Met gemiddeld zo’n drie à vier nieuwe besmettingen per dag is de situatie in onze stad op vandaag absoluut niet verontrustend. Het reproductiecijfer is hier de afgelopen week zelfs gedaald. Uiteraard volgen we de evolutie verder op de voet, maar paniekcommunicatie heeft geen zin. Dat is niet de juiste houding voor een toeristische badstad die mensen een welkom gevoel wil geven.”

“In tegenstelling tot het vorige stadsbestuur, dat de situatie voortdurend opklopte waardoor onze bevolking vaak nog iets minder mocht dan in de omliggende gemeenten, gaan wij dus enkel communiceren wanneer dat nodig is. Morgen komt de Veiligheidscel opnieuw samen en nadien gaan we wel communiceren rond de nieuwe coronamaatregelen op nationaal niveau”, klinkt het geruststellend.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.