Geen smartphone? Vooruit Oostende print Covid Safe Ticket

Het Covid Safe Ticket wordt gratis afgeprint voor wie daar nood aan heeft. © BELGA
Redactie KW

In deze moeilijke fase van de coronacrisis is het Covid Safe Ticket (CST), samen met de andere maatregelen, van groot belang om het virus klein te krijgen. “Maar heel wat mensen kunnen niet overweg met een smartphone of pc en hebben moeilijkheden om hun ticket te verkrijgen. Daarom slaan we de handen in elkaar met volkshuis ’t Verschil om deze mensen te helpen en het CST voor hen af te printen”, zegt Björn Pannecoucke, voorzitter Vooruit Oostende.

“Ook bij ons komen heel wat mensen hulp vragen, we vinden het dan ook logisch dat we bijspringen om zoveel mogelijk mensen te helpen om ondanks de crisis niet in isolement terecht te komen en te kunnen deelnemen aan een veilig sociaal leven”, vullen Peter Desnerck en Aaron Ooms van ’t Verschil aan.

“Het CST geeft aan of je gevaccineerd bent, genas van corona of een negatieve test aflegde. Maar voor heel wat mensen vormt dit een probleem: zonder smartphone, toegang tot of kennis van internet is dit moeilijk te verkrijgen. Daarom gaan we met Vooruit Oostende in ’t Verschil iedereen helpen om zijn of haar Covid Safe Ticket af te printen”, legt Björn Pannecoucke uit.

Heel wat vragen

“We beseffen dat om ons sociaal leven te behouden alles veilig moet verlopen en zetten daar maximaal op in”, zegt Aaron Ooms. “Iedereen moet kunnen deelnemen aan dat veilige sociale leven, ook mensen zonder smartphone of toegang tot internet daarom voorzien we nu deze service”, vult Peter Desnerck aan. “Zowel in ’t Verschil als bij Vooruit Oostende kwamen hier al heel wat vragen voor daarom organiseren we dit nu voor iedereen die het nodig heeft”.

Iedereen kan terecht in ‘t Verschil, Dr. E. Moreauxlaan 101, Oostende, en dat van woensdag tot en met zondag telkens tussen 11 en 20 uur. Daar wordt gratis het Covid Safe Ticket geprint voor mensen die hun identiteitskaart en pincode bij zich hebben of dit wordt telefonisch aangevraagd met het rijksregisternummer zodat het thuis toekomt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.