Evi Casier uit Gistel wordt 21 in 21: “Elk jaar op roadtrip met mijn broer”

Evi Casier. © Christine Willaert
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Evi Casier vierde haar 21ste verjaardag op 30 april. Ze woont nog thuis in Gistel samen met haar broers Jonas (27) en Robin (25). Ze heeft ook twee oudere stiefzussen, Emily (29) en Lisa (27). Evi werkt al twee jaar in buitenschoolse kinderopvang De Zonnebloem in Gistel. Na één jaar Sociaal Werk aan Howest Brugge merkte ze dat ze in het werkveld wilde stappen.

Vind je 21 worden iets speciaals?

“Ja, toch wel. Mijn oma vertelde mij altijd dat je pas volwassen bent op je 21ste en niet op je 18de. Of ik mij volwassen mag noemen, dat weet ik nog niet. Ik hou wel van mopjes maken en hang graag nog eens het kind uit.”

Heb je deze speciale verjaardag kunnen vieren?

“Door de toen geldende coronamaatregelen heb ik dat in beperkte kring met het gezin gevierd. Tijdens de zomer heb ik dan enkele vrienden uitgenodigd om iets te drinken en ik heb er dubbel en dik van genoten!”

Hoe ziet je doordeweekse dag eruit?

“Ik ben een vroege vogel: elke dag sta ik om 5 uur op. Als ik de vroege shift niet heb, dan hou ik me in de voormiddag bezig met het ontwerpen van wenskaartjes. In de namiddag maak ik bij mooi weer graag eens een strandwandeling met mijn papa of een fietstocht met mijn nonkel of vriendinnen.”

Wat deed je om de lockdowns door te komen?

“Ik heb een oude hobby herontdekt: tekenen. Door de kinderopvang werd ik opnieuw getriggerd. Tijdens de lockdown gaf het me nog een extra boost en heb ik leren ‘digitaal tekenen’. Ik begon zelf wenskaarten te ontwerpen om naar mijn vrienden te sturen. Tot er mensen begonnen te vragen of ze zulke kaartjes konden kopen. Eerst gaf ik ze gratis weg, maar op termijn ben ik me gaan verdiepen in het digitaal tekenen. Dan heb ik toch de stap gezet als zelfstandige in bijberoep. Sinds januari 2021 ben ik dan ook gestart met een webshop voor wenskaarten, www.cre-vi.be.”

Is er ook tijd om eens een boek te lezen?

“Ja. Vroeger deed ik dat zelden tot nooit. Als ik nu naar een boek grijp, zijn het meestal waargebeurde verhalen. Momenteel ben ik bezig met de roman ‘Weggeblazen door de bom’ van Karen Northshield over de aanslagen in Brussel. Een gebeurtenis die mij diep geraakt heeft.”

Zit je in verenigingen?

“Ik zat twee jaar in de KLJ van Gistel. Dat vond ik de max. Jammer genoeg had ik er niet zoveel tijd voor en stopte ik finaal. Maar op KLJ-feestjes kan je me wel steeds terugvinden.”

Welke goede doelen liggen je na aan het hart?

“Ik sta enorm achter het initiatief van Boven de Wolken. Ze verzamelen fotografen die beelden vastleggen van doodgeboren kinderen. Ik heb heel veel respect voor de mensen die zich hiervoor inzetten. Ik vind dit een heel mooi gebaar naar de getroffen ouders toe. Op deze manier kunnen ze een laatste mooie herinnering vasthouden.”

Waar ben je het meest aan gehecht?

“Ik ben het meest gehecht aan mijn gezin en ben ook oprecht trots dat ik deel uitmaak van hen. Ik ga ook ieder jaar op roadtrip samen met mijn oudste broer. Wij hebben echt een hele goede band met elkaar.” (CWO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.