Een bloemetje voor trainster Bianca: “Gelukkig kunnen wij wel blijven spelen”

Amper zes weken na de geboorte van haar tweeling stond Bianca Debeuckelaere (26) al opnieuw op het voetbalveld. Niet om zelf te scoren, wel om haar gastjes van de U10 van NSVD Handzame te trainen.

De U10 van NSVD Handzame zette hun trainster Bianca letterlijk in de bloemetjes. (foto OV)

De donkere avond valt dezer dagen al iets vroeger, maar ook dat kan de U10 van NSVD Handzame niet deren. Onder het toeziend oog en de aanmoedigende woorden van hun trainster geven de jonge voetballertjes elke woensdag- en vrijdagavond het beste van zichzelf op training. Om dan in het weekend elke tegenstander naar huis te spelen. Dat trainster Bianca Debeuckelaere nu alweer op en langs het veld staat, is echter verre vanzelfsprekend.

“Op 26 augustus is onze trainster mama geworden van een schattige tweeling, Nine en Kato”, zegt Gwenny Deschrijver, een van de mama’s van de U10’s van Handzame. “Tot kort voor haar bevalling is ze training blijven geven en na amper zes weken rust stond ze hier al opnieuw. Ze kon onze jongens niet missen.” Maar ook de 13 voetballertjes waren maar al te blij hun favoriete trainster weer bij zich te hebben. “Bianca is echt een supertoffe, ook al maken we het haar niet altijd even gemakkelijk. Het belangrijkste is dat we ook elke week veel bijleren natuurlijk”, zegt Brent.

Het is Bianca’s tweede jaar als trainster bij Handzame, na een niet onaardige voetbalcarrière in het West-Vlaamse vrouwenvoetbal. “Ik ben op mijn 8ste begonnen. Eerst hier in Handzame, om later bij Merkem, Staden, Cercle en ook Club Brugge te spelen”, vertelt de 26-jarige Bianca die vandaag in Ichtegem woont.

“Dat ik door mijn ploegje en hun ouders in de bloemetjes wordt gezet, doet zeker deugd. Al doe ik eigenlijk gewoon maar mijn best om die gastjes een leuke tijd te bezorgen. Die leeftijd is in mijn ogen ideaal om hen de basiszaken van hoe je voetbal speelt, bij te brengen. Winnen is leuk, hen beter maken nog leuker. Al ben ik vooral blij dat wij, ondanks alle nieuwe maatregelen, voorlopig wel nog kunnen blijven spelen.” (OV)

Elke week schenkt De Krant van West-Vlaanderen een bloemetje. Welke West-Vlaming verdient een bloemetje? Laat het weten op warm@kw.be!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.