Dré Vanhoucke uit Nieuwpoort wordt 21 in 21: “Ik ben echt zot van honden”

Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Hoe ziet je doordeweekse dag eruit?

“Ik studeer informatica en heb nu soms online les. De rest van de dag vul ik als student-ondernemer met werken, ofwel volg ik nog een online cursus om mij bij te scholen.”

En wat in het weekend?

“Op zaterdagvoormiddag spreek ik met een vriend af om samen te gaan joggen. ‘s Avonds houden we een videomeeting met de Chiroleiding en op zondag houden we onze activiteiten.”

Wat deed je om de lockdowns door te komen?

“Precies een jaar geleden ben ik als student-zelfstandige begonnen. Veel bedrijven en telewerkers merkten dat ze problemen hadden met hun netwerk en computers. Ik besloot om hen als freelance IT consultant te helpen met upgrades en herstellingen.”

Ben je een Netflixer/bingewatcher?

“Het voorbije jaar heb ik enorm veel series bekeken. Een serie die elke Vlaming volgens mij gezien moet hebben, is De Dag van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu. Het is een van de spannendste en meest meeslepende reeksen die ik al zag. Hollywood-niveau van Vlaamse bodem!”

Kan je een dag zonder gsm/sociale media?

“Een dag zonder sociale media moet wel lukken. Meestal scroll ik toch maar wat. Een dag zonder gsm ligt moeilijker. Ik haal mijn smartphone heel snel uit mijn broekzak, bijvoorbeeld om openingsuren te raadplegen of details op te zoeken. En ik moet natuurlijk bereikbaar blijven voor mijn klanten.”

Zit je in verenigingen?

“Het is nu het vierde jaar dat ik leiding geef bij Chirojongens De Branding. Hier ben ik toevallig ingerold, maar het plezier en groepsgevoel dat ik er meemaak, is onbeschrijflijk. Daarnaast ben ik lid van onze jeugdraad en vrijwilliger bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk. Ik ben dus zeker met de jeugd begaan.”

Ben je een dierenvriend?

“Ik ben zot van honden. Ik ging al dikwijls wandelen met de hond van mijn beste vriend en dat vond ik geweldig. Wij hebben geen tuin, maar toch probeer ik mijn ouders dikwijls te overtuigen om een hond in huis te halen. Zo veranderde ik onlangs de achtergrond van mama’s gsm in de afbeelding van een golden retriever, zodat ze er steeds aan herinnerd wordt.”

Wat staat er bovenaan je bucketlist?

“Eerst en vooral zou ik graag eens een zero gravity vlucht meemaken. Daarbij zit je los in een vliegtuig dat een parabolische vlucht maakt, waardoor je heel even gewichtloosheid meemaakt. Daarnaast wil ik ooit eens op roadtrip in de VS. Vooral de oostkust met Washington en New York lijken me geweldige plaatsen.”

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

“Ik wil graag in Nieuwpoort blijven wonen en wil liefst in de regio aan de slag, in de IT-afdeling van een bedrijf. Dit in combinatie met mijn werk als freelancer.”

(Wouter Verheecke)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.